Overslaan en naar de inhoud gaan

'Man (53) martelde 2-jarige peuter in Cambodja'

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 7:02

In Cambodja is volgens plaatselijke media een 53-jarige man uit Nederland opgepakt voor het martelen van een jongen van twee.

Het zou gaan om Stefan S. die in Nederland vooral bekend is als organisator van fantasy-evenement Elfia in de Kasteeltuinen in Arcen.

Schokken
Samen met drie andere mannen, zou hij het naakte kind onder meer elektrische schokken hebben toegediend. Video's van de marteling werden geplaatst op Facebook. Volgens The Cambodia Daily is er ook sterk bewijs dat de jongen verkracht is.

Bevestigen
De opgepakte Nederlander is volgens de krant S. die in Cambodja door het leven gaat als Ly Heng. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de aanhouding niet bevestigen, zo meldt het AD.

Opgepakt
In totaal zou de Cambodjaanse politie drie mannen opgepakt hebben voor de marteling. Het gaat om S. en twee Cambodjanen die voor hem werkten. Naar een Vietnamese verdachte wordt nog gezocht. Hij zou volgens de politie de man zijn die het kind op de video mishandelt.

De politie kwam de mannen op het spoor nadat de ouders van de jongen een klacht indienden. De ouders werkten volgens de Cambodjaanse politie voor de Nederlander.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Elfia: 'S. niet schuldig aan marteling in Cambodja'
Game of Thrones in Arcen
Elfenweekend in Arcen trekt 15.000 bezoekers
Fantasie komt tot leven: Elfia in Kasteeltuinen Arcen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen