Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (50) opgepakt bij drugslab in garagebox Heerlen

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 15:46

De politie heeft donderdag een 50-jarige man opgepakt nadat in een garagebox op de Hitjesweg in Heerlen een drugslaboratorium was ontdekt.

De politie deed de inval donderdagochtend na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Ontmanteling
In eerste instantie had de politie uit voorzorg een groot gebied rondom de straat afgezet, omdat niet direct duidelijk was of het nog daadwerkelijk in gebruik was. Uit onderzoek van het Team Forensische Opsporing bleek al snel dat er in het laboratorium van slechts drie vierkante meter groot synthetische drugs werden geproduceerd.

Geen gevaar meer
De kleine ruimte bemoeilijkt de ontmanteling van het lab, maar zorgt er bovendien voor dat er geen gevaar meer is voor omwonenden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) verwacht nog tot 20:00 uur bezig te zijn met het opruimen van het lab.

Lees ook: Anonieme tip leidt naar drugslab Heerlen: onderzoek bezig

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen