Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (49) trekt bekentenis over moedermoord in

Geplaatst opmaandag 27 juli 2020 - 12:34

Heeft Leon J. (49) zijn eigen moeder om het leven gebracht, zoals hij zelf zegt, of heeft hij dit verklaard in een toestand van totale verwarring? Volgens zijn advocaat is allerminst zeker dat Leon de moord daadwerkelijk pleegde.

Op 31 januari kwam de 89-jarige vrouw door verstikking om het leven in haar woning in de Pletsstraat in Bunde.

Lees ook: Zoon vermoordde moeder vanwege stem in zijn hoofd

Moord bekend
Op de fatale vrijdag belde Leon zelf de politie en hij was ook degene die de agenten ontving toen zij op de plaats delict kwamen. Al aan de telefoon, en later nog eens bij de rechter-commissaris, verklaarde de veertiger dat hij de moord had gepleegd. Hij zou stemmen in zijn hoofd hebben die hem de moordopdracht gaven.

In de war
Bij de politie zei hij plots dat zijn moeder al was overleden toen hij in haar woning kwam. Zijn advocaat, Wouter Geertsen, claimt dat Leon dusdanig verward was dat zijn moordbekentenis met een stevige korrel zout moet worden genomen.

De psyche van de verdachte is ook uitgebreid onderzocht door een psycholoog en psychiater. "Daaruit blijkt dat cliënt inderdaad ziek is, of in ieder geval was", zegt raadsman Geertsen.

Sporen gevonden
De rechter besloot maandagmiddag tijdens een tussentijdse zitting dat Leon voorlopig in voorarrest blijft. Dat heeft onder andere te maken met dna-onderzoek. Er is dna van Leon gevonden op de plaats delict. "Maar dat is uitlegbaar", zegt Geertsen. "Het was immers zijn eigen moeder."

Het is nog niet bekend wanneer het inhoudelijke proces tegen Leo van start gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen