Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (35) opgepakt voor vuurwerkbom in brievenbussen Vaals

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 14:55

De politie heeft een 35-jarige man opgepakt voor de explosie in een appartementencomplex in Vaals.

In het complex aan de Prins Bernhardstraat zijn rond 2:00 uur brievenbussen opgeblazen met een vuurwerkbom.

Flinke schade
Na de knal zijn de bewoners van zes woningen naar buiten gevlucht. Ze zagen onderweg dat de explosie flinke schade had aangericht. De hulpdiensten konden het gebouw pas in nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) klaar was met het onderzoek. Rond 5:00 uur mochten de getroffen bewoners weer naar huis.

Lees ook: Vuurwerkbom door brievenbus: woningen ontruimd

Video: L1

De schrik zit er nog goed in bij de bewoners. "Zoiets verwacht je niet in Vaals. Ik heb werkelijk geen idee waarom dit gebeurd is", vertelt Parya Barghi, een van de bewoonsters. "Ik ben wel angstig. Stel dat de bom ontplofte terwijl iemand in de buurt van de brievenbussen was, had zomaar heel slecht kunnen aflopen met diegene."

Slimme deurbel
Een deel van de brievenbussen is door de explosie aan de overkant van de straat terechtgekomen. "De brokstukken liggen in mijn voortuin", vertelt de overbuurman. "Ik heb een deurbel met een camera erin. Die beelden heb ik afgedragen aan de politie. Ik zag hoe een tengere man, gekleed in het zwart, iets in de brievenbus deed."

Video: Track '88

De aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Lees ook: Explosie vuurwerkbom: bewoners enorm geschrokken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen