Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (35) opgepakt voor vuurwerkbom in brievenbussen Vaals

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 14:55

De politie heeft een 35-jarige man opgepakt voor de explosie in een appartementencomplex in Vaals.

In het complex aan de Prins Bernhardstraat zijn rond 2:00 uur brievenbussen opgeblazen met een vuurwerkbom.

Flinke schade
Na de knal zijn de bewoners van zes woningen naar buiten gevlucht. Ze zagen onderweg dat de explosie flinke schade had aangericht. De hulpdiensten konden het gebouw pas in nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) klaar was met het onderzoek. Rond 5:00 uur mochten de getroffen bewoners weer naar huis.

Lees ook: Vuurwerkbom door brievenbus: woningen ontruimd

Video: L1

De schrik zit er nog goed in bij de bewoners. "Zoiets verwacht je niet in Vaals. Ik heb werkelijk geen idee waarom dit gebeurd is", vertelt Parya Barghi, een van de bewoonsters. "Ik ben wel angstig. Stel dat de bom ontplofte terwijl iemand in de buurt van de brievenbussen was, had zomaar heel slecht kunnen aflopen met diegene."

Slimme deurbel
Een deel van de brievenbussen is door de explosie aan de overkant van de straat terechtgekomen. "De brokstukken liggen in mijn voortuin", vertelt de overbuurman. "Ik heb een deurbel met een camera erin. Die beelden heb ik afgedragen aan de politie. Ik zag hoe een tengere man, gekleed in het zwart, iets in de brievenbus deed."

Video: Track '88

De aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Lees ook: Explosie vuurwerkbom: bewoners enorm geschrokken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen