Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (32) niet terug naar gevangenis voor oplichten ouderen

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 19:18

De Sittardse man die jarenlang oudere mensen oplichtte om zijn drugsverslaving te financieren, hoeft niet terug naar de gevangenis. Deze Michael B. (32) is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.

De zes dagen gevangenisstraf die hij daarnaast kreeg, heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Lees ook: Sittardenaar verzon zieke dochter om verslaving te betalen

Zieke dochter
Justitie maakte een lijst van zo'n 35 mensen die tussen 2015 en 2018 slachtoffer werden van Michael en zijn babbeltrucs. In de meeste gevallen verscheen hij bij oudere mensen aan de deur en vertelde hij dat zijn dochter ernstig ziek was, dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest, maar geen geld bij zich had voor benzine. De slachtoffers gaven hem dan geld mee.

Grammetjes cocaïne
Michael gaf twee weken geleden toe dat hij helemaal geen zieke dochter had. Zodra hij geld had, belde hij zijn dealer. Naar eigen zeggen gebruikte hij vijf tot tien gram cocaïne per dag. Na zware jaren heeft hij zijn leven eindelijk weer op de rit, zei hij tegen de rechter. Hij benaderde de slachtoffers al eerder voor een mediationgesprek en stond erop dat ze allemaal hun geld terug krijgen.

Extra toezicht
Ook de rechter ziet dat Michael belangrijke stappen heeft gemaakt en wil zijn herstel niet schaden, ook met oog op de tijd die is verstreken sinds de laatste strafbare feiten zijn gepleegd. Michael moet wel een taakstraf van 240 uur uitvoeren. De reclassering moet extra toezicht houden op die taakstraf, om te voorkomen dat Michael tijdens dat werk in aanraking komt met verkeerde mensen.

"Het recht heeft op deze manier zijn beloop gekregen, voor cliënt én de slachtoffers", zegt advocaat Raimon Maessen. "Vergelding was met oog op zijn ontwikkeling ook niet op zijn plaats geweest. Cliënt is opgelucht en blij. Een definitieve streep onder het verleden en verder werken aan de toekomst."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen