Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (26) opgepakt voor doodsbedreiging Kamerlid Omtzigt

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 18:41

Een 26-jarige man is in een woning in Heerlen opgepakt, omdat hij eind augustus in Den Haag CDA-politicus Pieter Omtzigt zou hebben belaagd en bedreigd.

Het gaat om Danny V. bevestigt zijn advocaat na berichtgeving in NRC. Volgens de krant was hij als actievoerder aanwezig bij een coronademonstratie. De demonstranten strijden tegen de staat omdat ze zich gedupeerd voelt door de coronamaatregelen.

Bedreigingen
De demonstratie kreeg een grimmige sfeer waarbij een confrontatie ontstond tussen een groepje actievoerders en de politie. De aangehouden man zou samen met enkele mede-demonstranten Omtzigt minutenlang achterna hebben gezeten. De Heerlenaar slingerde volgens NRC bedreigingen naar het hoofd van het Kamerlid en zou onder andere hebben geroepen 'ik zal je doodslaan'.

Verontwaardiging
Het tafereel werd gefilmd. De beelden van de confrontatie zorgden voor verontwaardiging. Kamervoorzitter Khadija Arib deed aangifte van bedreiging en noemde het gedrag 'onbeschoft en onacceptabel'.

Het is niet bekend of V. de enige is die voor de bedreiging is gearresteerd.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten