Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Malloten' verzieken oefenwedstrijd Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 17:16

De oefenwedstrijd tussen tweedeklasser BSV Limburgia en Fortuna Sittard gaat niet door, omdat supportersgroepen van Roda JC en de Sittardse club met elkaar op de vuist dreigen te gaan.

Deze zaterdag zou het oefenduel worden afgewerkt in Brunssum, maar de politie heeft signalen gekregen dat er twee- tot driehonderd relschoppers met elkaar op de vuist willen gaan rondom de wedstrijd.

Tientallen agenten
Voor een dergelijk incident zou de politie tientallen agenten naar de amateurclub moeten sturen en die capaciteit is er simpelweg niet. "Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", weet ook BSV Limburgia-voorzitter Hub Hofland. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er twee knokploegen van twee keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Dure grap
De herriemakers hebben de amateurclub met een flinke kostenpost opgezadeld. "We hadden al flink wat kosten gemaakt. Er waren al entreekaarten verkocht, mensen hadden buffetjes gekocht en er waren sponsoren uitgenodigd. Die mensen moeten we nu allemaal afzeggen. Treurig", vindt Hofland senior.

Niet stoer
Ook zijn zoon Kevin, trainer van Fortuna Sittard, baalt als een stekker. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

'Ik ben Limburger'
Hofland snapt niet dat er zo'n onderlinge haat bestaat. "Voor mij is het simpel: ik ben Limburger. Ik ben opgegroeid bij Fortuna Sittard, maar ik draag bijvoorbeeld MVV en Roda JC ook een warm hart toe. En ik vind het zonde dat Roda gedegradeerd is." Los van het sentiment, loopt Fortuna Sittard nu ook een oefenwedstrijd mis. "Voor onze voorbereiding is dat niet prettig, want we hadden een bepaalde opbouw voor ogen. Dan moeten we zaterdag maar een onderling partijspel doen..."

BSV Limburgia en Fortuna Sittard bekijken de mogelijkheid om op een later moment dit seizoen, bijvoorbeeld tijdens een interlandweek, alsnog tegen elkaar te spelen. Dat zal hoe dan ook niet in Brunssum gebeuren.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen