Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Malloten' verzieken oefenwedstrijd Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 17:16

De oefenwedstrijd tussen tweedeklasser BSV Limburgia en Fortuna Sittard gaat niet door, omdat supportersgroepen van Roda JC en de Sittardse club met elkaar op de vuist dreigen te gaan.

Deze zaterdag zou het oefenduel worden afgewerkt in Brunssum, maar de politie heeft signalen gekregen dat er twee- tot driehonderd relschoppers met elkaar op de vuist willen gaan rondom de wedstrijd.

Tientallen agenten
Voor een dergelijk incident zou de politie tientallen agenten naar de amateurclub moeten sturen en die capaciteit is er simpelweg niet. "Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", weet ook BSV Limburgia-voorzitter Hub Hofland. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er twee knokploegen van twee keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Dure grap
De herriemakers hebben de amateurclub met een flinke kostenpost opgezadeld. "We hadden al flink wat kosten gemaakt. Er waren al entreekaarten verkocht, mensen hadden buffetjes gekocht en er waren sponsoren uitgenodigd. Die mensen moeten we nu allemaal afzeggen. Treurig", vindt Hofland senior.

Niet stoer
Ook zijn zoon Kevin, trainer van Fortuna Sittard, baalt als een stekker. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

'Ik ben Limburger'
Hofland snapt niet dat er zo'n onderlinge haat bestaat. "Voor mij is het simpel: ik ben Limburger. Ik ben opgegroeid bij Fortuna Sittard, maar ik draag bijvoorbeeld MVV en Roda JC ook een warm hart toe. En ik vind het zonde dat Roda gedegradeerd is." Los van het sentiment, loopt Fortuna Sittard nu ook een oefenwedstrijd mis. "Voor onze voorbereiding is dat niet prettig, want we hadden een bepaalde opbouw voor ogen. Dan moeten we zaterdag maar een onderling partijspel doen..."

BSV Limburgia en Fortuna Sittard bekijken de mogelijkheid om op een later moment dit seizoen, bijvoorbeeld tijdens een interlandweek, alsnog tegen elkaar te spelen. Dat zal hoe dan ook niet in Brunssum gebeuren.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen