Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Malloten' verzieken oefenwedstrijd Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 17:16

De oefenwedstrijd tussen tweedeklasser BSV Limburgia en Fortuna Sittard gaat niet door, omdat supportersgroepen van Roda JC en de Sittardse club met elkaar op de vuist dreigen te gaan.

Deze zaterdag zou het oefenduel worden afgewerkt in Brunssum, maar de politie heeft signalen gekregen dat er twee- tot driehonderd relschoppers met elkaar op de vuist willen gaan rondom de wedstrijd.

Tientallen agenten
Voor een dergelijk incident zou de politie tientallen agenten naar de amateurclub moeten sturen en die capaciteit is er simpelweg niet. "Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", weet ook BSV Limburgia-voorzitter Hub Hofland. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er twee knokploegen van twee keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Dure grap
De herriemakers hebben de amateurclub met een flinke kostenpost opgezadeld. "We hadden al flink wat kosten gemaakt. Er waren al entreekaarten verkocht, mensen hadden buffetjes gekocht en er waren sponsoren uitgenodigd. Die mensen moeten we nu allemaal afzeggen. Treurig", vindt Hofland senior.

Niet stoer
Ook zijn zoon Kevin, trainer van Fortuna Sittard, baalt als een stekker. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

'Ik ben Limburger'
Hofland snapt niet dat er zo'n onderlinge haat bestaat. "Voor mij is het simpel: ik ben Limburger. Ik ben opgegroeid bij Fortuna Sittard, maar ik draag bijvoorbeeld MVV en Roda JC ook een warm hart toe. En ik vind het zonde dat Roda gedegradeerd is." Los van het sentiment, loopt Fortuna Sittard nu ook een oefenwedstrijd mis. "Voor onze voorbereiding is dat niet prettig, want we hadden een bepaalde opbouw voor ogen. Dan moeten we zaterdag maar een onderling partijspel doen..."

BSV Limburgia en Fortuna Sittard bekijken de mogelijkheid om op een later moment dit seizoen, bijvoorbeeld tijdens een interlandweek, alsnog tegen elkaar te spelen. Dat zal hoe dan ook niet in Brunssum gebeuren.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen