Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Malloten' verzieken oefenwedstrijd Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 17:16

De oefenwedstrijd tussen tweedeklasser BSV Limburgia en Fortuna Sittard gaat niet door, omdat supportersgroepen van Roda JC en de Sittardse club met elkaar op de vuist dreigen te gaan.

Deze zaterdag zou het oefenduel worden afgewerkt in Brunssum, maar de politie heeft signalen gekregen dat er twee- tot driehonderd relschoppers met elkaar op de vuist willen gaan rondom de wedstrijd.

Tientallen agenten
Voor een dergelijk incident zou de politie tientallen agenten naar de amateurclub moeten sturen en die capaciteit is er simpelweg niet. "Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", weet ook BSV Limburgia-voorzitter Hub Hofland. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er twee knokploegen van twee keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Dure grap
De herriemakers hebben de amateurclub met een flinke kostenpost opgezadeld. "We hadden al flink wat kosten gemaakt. Er waren al entreekaarten verkocht, mensen hadden buffetjes gekocht en er waren sponsoren uitgenodigd. Die mensen moeten we nu allemaal afzeggen. Treurig", vindt Hofland senior.

Niet stoer
Ook zijn zoon Kevin, trainer van Fortuna Sittard, baalt als een stekker. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."

'Ik ben Limburger'
Hofland snapt niet dat er zo'n onderlinge haat bestaat. "Voor mij is het simpel: ik ben Limburger. Ik ben opgegroeid bij Fortuna Sittard, maar ik draag bijvoorbeeld MVV en Roda JC ook een warm hart toe. En ik vind het zonde dat Roda gedegradeerd is." Los van het sentiment, loopt Fortuna Sittard nu ook een oefenwedstrijd mis. "Voor onze voorbereiding is dat niet prettig, want we hadden een bepaalde opbouw voor ogen. Dan moeten we zaterdag maar een onderling partijspel doen..."

BSV Limburgia en Fortuna Sittard bekijken de mogelijkheid om op een later moment dit seizoen, bijvoorbeeld tijdens een interlandweek, alsnog tegen elkaar te spelen. Dat zal hoe dan ook niet in Brunssum gebeuren.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen