bussen elsloo malieveld actie demonstratie (17 jun 2020)

Na kermiswagens nu touringcars naar Malieveld

Verschillende Limburgse touringcarbedrijven zijn woensdag vertrokken naar het Malieveld om te demonstreren tegen de coronaregels voor busmaatschappijen.

Joanne Buwalda Jeffrey Dauphin (11 juni 2020)
Kermisdemonstratie: 'Als het moet blijf ik hier slapen'

De Limburgse kermisexploitanten kijken tevreden terug op de demonstratie in Den Haag. Omdat ze hun attracties weer op kermispleinen willen plaatsen, protesteerden zij donderdag op het Malieveld met veel collega-exploitanten.

kermisprotest  kermis protest den haag (11 jun 2020)
Kermisprotest stagneert uren vredig op Haagse snelweg

De kermisfamilies die donderdag naar het Malieveld in Den Haag trekken om daar te demonstreren, zijn een tijdlang op de snelweg A12 tegengehouden door de politie.

kermisfoto stockfoto (10 juni 2020)
Limburgse kermisexploitanten protesteren in Den Haag

De kermisbranche is het beu dat de coronacrisis roet in het kermisseizoen gooit en attracties noodgedwongen in de opslag staan. De exploitanten protesteren donderdag op het Malieveld in Den Haag. Ze eisen van het kabinet dat het kermissen toestaat.

ANP-400709397
'Kolonne bouwpersoneel uit Kerkrade blokkeert snelweg'

De groep actievoerend bouwpersoneel die woensdagmorgen vanuit Kerkrade naar Den Haag reed, heeft tijdelijk de A12 geblokkeerd.

Bouwprotest Limburg A2 (30 okt 2019)
Tientallen boetes voor afplakken kentekens bij bouwprotest

De politie heeft in Limburg en Noord-Brabant tientallen boetes uitgeschreven aan personen die hun kentekenplaten hadden afgeplakt.

Bouw straat werkzaamheden stock
Waarom gaat de bouwsector op de barricade?

Na de boeren gaan nu ook de aannemers, grondverzetsbedrijven, hoveniers en andere bedrijven gelinkt met de bouw actievoeren in Den Haag.

Boerenprotest protest boeren
Limburgse boer: 'Meer dan 1000 tractoren op Malieveld'

Op het Malieveld in Den Haag is geen plek voor nog meer tractoren en andere boerenvoertuigen. "Er staan er nu al meer dan 1000."

Twaalf basisscholen naar actie in Den Haag

Van alle Limburgse basisscholen die dinsdag meedoen aan de landelijke actie, sturen twaalf basisscholen een delegatie naar Den Haag.

Festival Maastrichtse wietbaas en Westbroek 'gaat écht door'

Het was een tijdje stil rondom de festivalplannen van coffeeshopeigenaar Jo Koopman uit Maastricht en nederpop-icoon Henk Westbroek. Maar inmiddels is er een datum bekend.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten