Overslaan en naar de inhoud gaan

Maleisisch onderzoek naar dood model Ivana Smit van start

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 10:07

De Maleisische autoriteiten onderzoeken vanaf volgende week woensdag of de dood van het Sittardse model Ivana Smit toch geen ongeluk was.

Tijdens acht zittingsdagen van het zogeheten Coroners Court moet de rechter bepalen wat de oorzaak is geweest van de dood van het 18-jarige model eind vorig jaar en of er verdachte omstandigheden waren.

Doodsoorzaak
Het gaat om een speciale procedure binnen het Maleisische rechtssysteem. Daarin wordt gekeken hoe Smit is gestorven en of er mogelijk iemand strafrechtelijk betrokken is bij haar dood.

Lees ook: Toch onderzoek in Maleisië naar dood model Ivana Smit

Val van balkon
De familie gelooft niet dat de vrouw door een ongeval om het leven is gekomen. Smit overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Op haar lichaam is letsel ontdekt dat ze mogelijk al voor de val had opgelopen. Ook zijn er sporen van drugs in haar lichaam gevonden.

Ouders en grootouders
De ouders en grootouders van Smit worden opgeroepen voor de zittingen in Maleisië. Mogelijk gaat haar vader of moeder, samen met een oom. Zij worden ter plaatse door een Maleisische advocaat bijgestaan, laat hun advocaat in Nederland, Sébas Diekstra, weten. De zittingen duren tot en met 24 augustus.

Nederlands onderzoek
Het Openbaar Ministerie in Nederland is ook bezig met een oriënterend onderzoek. Of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek gaat komen, valt nu nog niet te zeggen aldus een woordvoerder van het OM.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen