Overslaan en naar de inhoud gaan

Malafide praktijken bij kamerverhuur: studenten opgelicht

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 20:17

Meerdere studenten zijn bij hun zoektocht naar een kamer in Maastricht slachtoffer geworden van oplichting. Door de malafide praktijken betaalden ze vele honderden euro's voor een kamer die helemaal niet vrij is.

Op Facebook bieden mensen via een nepprofiel kamers aan. Studenten moeten vooraf voor de kamer betalen. Eenmaal aangekomen bij de locatie blijkt vervolgens dat er geen kamer wordt verhuurd. Van de oplichter horen ze vervolgens niks meer.

Waarschuwing geplaatst
Volgens de politie hebben meerdere studenten aangifte gedaan. Hoeveel studenten exact aangifte hebben gedaan, is niet bekend. "We hebben vervolgens meteen contact gehad met verschillende websites en Facebookgroepen die studenten gebruiken bij hun kamerzoektocht en verzocht een waarschuwing te plaatsen", aldus een woordvoerder.

Tolerante studentenstad
D66 in Maastricht wil dat de gemeente actie onderneemt. "We hebben het college gevraagd om in overleg te treden met de universiteit, Hogeschool Zuyd en de politie om te kijken wat eraan gedaan kan worden", zegt fractievoorzitter Franca Eurlings. "Dit accepteren we niet in een tolerante studentenstad als Maastricht."

Alerter
De politie hoopt dat studenten alerter worden bij hun zoektocht naar een kamer. "Ga niet over een nacht ijs, vraag om een bezichtiging en betaal zeker niet zomaar vooraf zonder huurcontract", aldus een politiewoordvoerder.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen