Overslaan en naar de inhoud gaan

Malafide ongediertebestrijders Horst zijn terugkerende plaag

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 16:33

Inwoners van Horst aan de Maas worden ook dit jaar weer geplaagd door malafide ongediertebestrijders.

Een woordvoerster van politie bevestigt daarmee een bericht van lokale nieuwspagina Nieuwsuithorstaandemaas. Volgens de politie zijn de onbetrouwbare plaagdierbestrijders een jaarlijks terugkerend verschijnsel.

Agressief en intimiderend
Ook dit jaar zijn er alweer enkele meldingen gedaan door mensen die zich opgelicht voelen. De ongediertebestrijders bieden hun diensten aan via internet, maar gaan ook directer te werk: ze bellen aan bij mensen - vaak gaat het om ouderen - en overtuigen ze ervan dat ze iets moeten doen tegen bepaald ongedierte. De bewoners gaan dan vaak akkoord met een simpele klus, zoals bijvoorbeeld het schoonspuiten van een gevel. Als daar dan overeenstemming over is bereikt, 'ontdekken' de ongediertebestrijders een zogenaamd veel groter probleem aan de woning. Vervolgens bieden ze aan dat tegen betaling op te lossen.

Oplichting
Daarbij gaan ze soms zo agressief en intimiderend te werk dat mensen niet durven te weigeren. En dan blijkt achteraf vaak dat er helemaal geen probleem is geweest of dat er slecht werk is geleverd. Aantonen dat het echt om oplichting gaat, is volgens de politie lastig, waardoor de daders ongehinderd hun gang kunnen blijven gaan.

Voorkomen beter dan genezen
De politie adviseert mensen dan ook om niet zomaar in zee te gaan met mensen die op deze manier te werk gaan of zelf contact zoeken met bewoners. Ze zouden eerst een erkend bedrijf moeten laten onderzoeken of er wel sprake is van een probleem. En als ze toch met de ongediertebestrijders in zee gaan, is het beter alle afspraken over werkzaamheden en betaling schriftelijk te maken.

View this post on Instagram

'Bij' lange na niet geholpen! Het is zomer. We hebben last van ongedierte en er wordt weer volop geklust. Er zijn helaas weer meldingen van mensen die zich voordoen als zogenaamde professionals en hun werk niet naar behoren uitvoeren. Sterker nog...uiteindelijk blijf je met nog meer schade achter en zit je met een torenhoge kostenpost. . De manier waarop deze zogenaamde professionals te werk gaan is al jaren hetzelfde. Ze bieden hun diensten aan via internet of bellen aan bij hun (vaak ouderen) slachtoffers. Ze overtuigen de bewoners akkoord te gaan met een simpele klus, zoals het schoonspuiten van de gevel of het bestrijden van ongedierte. Eenmaal aan het werk ontdekken ze een zogenaamd urgent, spoedeisend of gevaarlijk probleem aan de woning wat ze tegen betaling op kunnen lossen. . Het aanbieden van diensten of dwingen tot betaling gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier, dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet nodig of zeer slecht gedaan. Om toch hun geld te krijgen deinzen deze 'professionals' niet terug voor intimidatie en afpersing.  Tips. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak bij voorkeur vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. . Er is alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners/opdrachtgever opgelicht zijn. Dit is heel lastig. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. . Bent u toch gedupeerd en wordt u geïntimideerd of bedreigd, zodat u toch tot betaling overgaat? Bel dan direct de politie via 112. Noteer signalementen en kentekens. #leteenbeetjeopelkaar #laatjenietbijdeneusnemen #opgelicht #melden #spoed112 #wijkagent #BThorstpeelenmaas #ouderen

A post shared by Wijkagenten_ Horst-Zuid (@wijkagenten_horst_zuid) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen