Overslaan en naar de inhoud gaan

Malafide ongediertebestrijders Horst zijn terugkerende plaag

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 16:33

Inwoners van Horst aan de Maas worden ook dit jaar weer geplaagd door malafide ongediertebestrijders.

Een woordvoerster van politie bevestigt daarmee een bericht van lokale nieuwspagina Nieuwsuithorstaandemaas. Volgens de politie zijn de onbetrouwbare plaagdierbestrijders een jaarlijks terugkerend verschijnsel.

Agressief en intimiderend
Ook dit jaar zijn er alweer enkele meldingen gedaan door mensen die zich opgelicht voelen. De ongediertebestrijders bieden hun diensten aan via internet, maar gaan ook directer te werk: ze bellen aan bij mensen - vaak gaat het om ouderen - en overtuigen ze ervan dat ze iets moeten doen tegen bepaald ongedierte. De bewoners gaan dan vaak akkoord met een simpele klus, zoals bijvoorbeeld het schoonspuiten van een gevel. Als daar dan overeenstemming over is bereikt, 'ontdekken' de ongediertebestrijders een zogenaamd veel groter probleem aan de woning. Vervolgens bieden ze aan dat tegen betaling op te lossen.

Oplichting
Daarbij gaan ze soms zo agressief en intimiderend te werk dat mensen niet durven te weigeren. En dan blijkt achteraf vaak dat er helemaal geen probleem is geweest of dat er slecht werk is geleverd. Aantonen dat het echt om oplichting gaat, is volgens de politie lastig, waardoor de daders ongehinderd hun gang kunnen blijven gaan.

Voorkomen beter dan genezen
De politie adviseert mensen dan ook om niet zomaar in zee te gaan met mensen die op deze manier te werk gaan of zelf contact zoeken met bewoners. Ze zouden eerst een erkend bedrijf moeten laten onderzoeken of er wel sprake is van een probleem. En als ze toch met de ongediertebestrijders in zee gaan, is het beter alle afspraken over werkzaamheden en betaling schriftelijk te maken.

View this post on Instagram

'Bij' lange na niet geholpen! Het is zomer. We hebben last van ongedierte en er wordt weer volop geklust. Er zijn helaas weer meldingen van mensen die zich voordoen als zogenaamde professionals en hun werk niet naar behoren uitvoeren. Sterker nog...uiteindelijk blijf je met nog meer schade achter en zit je met een torenhoge kostenpost. . De manier waarop deze zogenaamde professionals te werk gaan is al jaren hetzelfde. Ze bieden hun diensten aan via internet of bellen aan bij hun (vaak ouderen) slachtoffers. Ze overtuigen de bewoners akkoord te gaan met een simpele klus, zoals het schoonspuiten van de gevel of het bestrijden van ongedierte. Eenmaal aan het werk ontdekken ze een zogenaamd urgent, spoedeisend of gevaarlijk probleem aan de woning wat ze tegen betaling op kunnen lossen. . Het aanbieden van diensten of dwingen tot betaling gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier, dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet nodig of zeer slecht gedaan. Om toch hun geld te krijgen deinzen deze 'professionals' niet terug voor intimidatie en afpersing.  Tips. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak bij voorkeur vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. . Er is alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners/opdrachtgever opgelicht zijn. Dit is heel lastig. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. . Bent u toch gedupeerd en wordt u geïntimideerd of bedreigd, zodat u toch tot betaling overgaat? Bel dan direct de politie via 112. Noteer signalementen en kentekens. #leteenbeetjeopelkaar #laatjenietbijdeneusnemen #opgelicht #melden #spoed112 #wijkagent #BThorstpeelenmaas #ouderen

A post shared by Wijkagenten_ Horst-Zuid (@wijkagenten_horst_zuid) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen