Overslaan en naar de inhoud gaan

Malafide klusjesmannen slaan toe in Helden en Ittervoort

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 13:45

Een groep 'Ierse klusjesmannen' heeft donderdag in Ittervoort geprobeerd bewoners op te lichten.

Het slachtoffer wist het bedrag van 3000 euro dat de oplichters probeerden af te troggelen, terug te brengen tot 300 euro. Dat meldt de vrouw van het slachtoffer op Facebook.

'Kleine vergoeding'
Een van de Engelstalige mannen belde rond 16:00 uur aan bij een woning, en kwam met het verhaal dat zij door de gemeente waren ingehuurd om de troep op te ruimen na bestratingswerkzaamheden. Op de vraag hoeveel dat zou gaan kosten, was de man erg vaag. Meer dan een kleine vergoeding zou het niet worden. Nog voordat de Ittervoortenaar groen licht gaf, was al een groep mannen met hogedrukspuiten in de weer. De werklui nodigden zichzelf ondertussen ook vrolijk uit om gebruik te maken van het toilet en de drankjes in de koelkast.

Agressief
Na pakweg anderhalf uur kwamen drie mannen met de rekening, die maar liefst 3000 euro bedroeg. Op de weigering van de Ittervoortenaar om met zo'n bedrag over de brug te komen, werden de mannen agressief en begonnen ze hem te bedreigen. Hij moest meteen betalen, anders zou het 'op een andere manier worden opgelost.'

Schappelijk
Onderweg naar de pinautomaat belde het slachtoffer 112, waarna het gesprek tussen de Ittervoortenaar en de malafide klusjesmannen onder toeziend oog van de politie werd voortgezet. De agenten adviseerden om een 'schappelijk bedrag' te betalen voor de gedane arbeid.

Civielrechtelijk
Het probleem is voor de politie dat de oplichters wel werk doen, voordat ze een exorbitant bedrag vragen. "Daarmee is het een civielrechtelijk probleem", vertelt een woordvoerder. De politie waarschuwt mensen dan ook om vooral om 'goede afspraken' te maken als zulke klusjesmannen zich melden.

Helden
Dezelfde klusjesmannen sloegen eerder deze week toe in Helden. Vanuit hun busje met Iers kenteken boden ze daar hulp bij het schoonspuiten van de oprit. Bij een van de slachtoffers vroegen de mannen hiervoor 1250 euro, maar lieten zich na veel gekissebis afpoeieren met 'slechts' 560 euro.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen