Overslaan en naar de inhoud gaan

Malafide klusjesmannen slaan toe in Helden en Ittervoort

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 13:45

Een groep 'Ierse klusjesmannen' heeft donderdag in Ittervoort geprobeerd bewoners op te lichten.

Het slachtoffer wist het bedrag van 3000 euro dat de oplichters probeerden af te troggelen, terug te brengen tot 300 euro. Dat meldt de vrouw van het slachtoffer op Facebook.

'Kleine vergoeding'
Een van de Engelstalige mannen belde rond 16:00 uur aan bij een woning, en kwam met het verhaal dat zij door de gemeente waren ingehuurd om de troep op te ruimen na bestratingswerkzaamheden. Op de vraag hoeveel dat zou gaan kosten, was de man erg vaag. Meer dan een kleine vergoeding zou het niet worden. Nog voordat de Ittervoortenaar groen licht gaf, was al een groep mannen met hogedrukspuiten in de weer. De werklui nodigden zichzelf ondertussen ook vrolijk uit om gebruik te maken van het toilet en de drankjes in de koelkast.

Agressief
Na pakweg anderhalf uur kwamen drie mannen met de rekening, die maar liefst 3000 euro bedroeg. Op de weigering van de Ittervoortenaar om met zo'n bedrag over de brug te komen, werden de mannen agressief en begonnen ze hem te bedreigen. Hij moest meteen betalen, anders zou het 'op een andere manier worden opgelost.'

Schappelijk
Onderweg naar de pinautomaat belde het slachtoffer 112, waarna het gesprek tussen de Ittervoortenaar en de malafide klusjesmannen onder toeziend oog van de politie werd voortgezet. De agenten adviseerden om een 'schappelijk bedrag' te betalen voor de gedane arbeid.

Civielrechtelijk
Het probleem is voor de politie dat de oplichters wel werk doen, voordat ze een exorbitant bedrag vragen. "Daarmee is het een civielrechtelijk probleem", vertelt een woordvoerder. De politie waarschuwt mensen dan ook om vooral om 'goede afspraken' te maken als zulke klusjesmannen zich melden.

Helden
Dezelfde klusjesmannen sloegen eerder deze week toe in Helden. Vanuit hun busje met Iers kenteken boden ze daar hulp bij het schoonspuiten van de oprit. Bij een van de slachtoffers vroegen de mannen hiervoor 1250 euro, maar lieten zich na veel gekissebis afpoeieren met 'slechts' 560 euro.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen