Overslaan en naar de inhoud gaan

Maker van reclame met nep-Max heeft geen spijt

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 15:10

De maker van de reclame waarin een lookalike van Max Verstappen te zien is, heeft geen spijt van de video.

"Het was ontzettend leuk om te doen, en we kregen veel enthousiaste reacties. Nu wordt het enorm opgeblazen", zegt Michiel Muller - medeoprichter van Picnic, tegen Sprout.

350.000 euro
Vorig jaar september haalde online supermarkt Picnic zich met de commercial de woede op de hals van team Verstappen. Diens management eist 350.000 euro van de supermarkt. Dit bedrag zou het prijskaartje zijn geweest als Picnic de 19-jarige Red Bull-coureur had willen gebruiken, zo liet zijn manager eerder weten.

Bezorgdienst
In het filmpje, dat inmiddels offline is, is te zien hoe een Max-dubbelganger op zijn dode gemak boodschappen bezorgt. Dit als parodie op de bekende reclame van Jumbo, waarin de Red Bull-coureur boodschappen bezorgt in zijn snelle bolide.

Muller noemt de claim 'bizar', en is teleurgesteld dat de zaak niet met een schikking kan worden afgedaan. Binnenkort zien beide partijen elkaar in de rechtbank.

In het zonnetje
"Wat een beetje onderbelicht is gebleven is dat dit geen tv-campagne was, maar een filmpje op een Facebook-pagina voor Picnic-bezorgers. Daarmee wilden we onze bezorgers in het zonnetje zetten. Uiteindelijk was het een grap met en een inhaker op de Jumbo", vertelt Muller.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtbank oordeelt over reclame met lookalike Verstappen
Verstappen eist tonnen van online supermarkt
Verstappen-reclames maken kans op Gouden Loeki
ANP-408238750
Picnic hoeft Max Verstappen toch niet 1,5 ton te betalen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen