Overslaan en naar de inhoud gaan

Make-up workshop voor kankerpatiënten Zuyderland

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 16:54

Een groep vrouwen die in het Zuyderland ziekenhuis wordt behandeld vor kanker, heeft maandag een workshop make-up gevolgd.

Volgens de stichting Look Good Feel Better komt het vaak voor dat kankerpatiënten de lust verliezen om naar buiten te gaan, onder de mensen te zijn en zich daarvoor te kleden en op te maken.

"Een mentale weerbaarheid is al zó belangrijk tijdens de behandeling. Een workshop kan daarbij helpen", zegt Katrien Wijffels van de stichting.

Vrijwilligerswerk
Gediplomeerde visagisten en schoonheidsspecialisten geven de workshops. Bianca Winkeler leidt de workshop in het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen. "We doen dat in dit ziekenhuis vier tot zes keer per jaar. We zouden het graag vaker willen doen, maar het is allemaal vrijwilligerswerk en we zijn afhankelijk van cosmeticabedrijven die make-up spullen ter beschikking stellen."

Zelfvertrouwen
Tamara Otter en Maja Nöllgen gaan na afloop met een glimlach de deur uit. "Het geeft mij zelfvertrouwen een boost. Ik heb een stappenplan en een tasje met make-up spullen, dus ik kan thuis aan de slag", zegt Tamara. Voor Maja hoefde het allemaal niet meer zo nadat ze te horen kreeg dat ze kanker heeft. "Maar dan kom je hier en ben je met lotgenoten bij elkaar en dat doet toch echt heel goed hoor."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen