Overslaan en naar de inhoud gaan

Make-up workshop voor kankerpatiënten Zuyderland

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 16:54

Een groep vrouwen die in het Zuyderland ziekenhuis wordt behandeld vor kanker, heeft maandag een workshop make-up gevolgd.

Volgens de stichting Look Good Feel Better komt het vaak voor dat kankerpatiënten de lust verliezen om naar buiten te gaan, onder de mensen te zijn en zich daarvoor te kleden en op te maken.

"Een mentale weerbaarheid is al zó belangrijk tijdens de behandeling. Een workshop kan daarbij helpen", zegt Katrien Wijffels van de stichting.

Vrijwilligerswerk
Gediplomeerde visagisten en schoonheidsspecialisten geven de workshops. Bianca Winkeler leidt de workshop in het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen. "We doen dat in dit ziekenhuis vier tot zes keer per jaar. We zouden het graag vaker willen doen, maar het is allemaal vrijwilligerswerk en we zijn afhankelijk van cosmeticabedrijven die make-up spullen ter beschikking stellen."

Zelfvertrouwen
Tamara Otter en Maja Nöllgen gaan na afloop met een glimlach de deur uit. "Het geeft mij zelfvertrouwen een boost. Ik heb een stappenplan en een tasje met make-up spullen, dus ik kan thuis aan de slag", zegt Tamara. Voor Maja hoefde het allemaal niet meer zo nadat ze te horen kreeg dat ze kanker heeft. "Maar dan kom je hier en ben je met lotgenoten bij elkaar en dat doet toch echt heel goed hoor."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen