Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Makado in Beek breidt meer uit dan mag’

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2015 - 9:46

Belegger Syntrus Achmea koerst op een veel grotere uitbreiding van de Makado in Beek dan is afgesproken.

Dat beweert althans juridisch adviseur Trudy Keulers namens verontruste winkelcentra in de omgeving.

Rechtsgang
Keulers stapt op korte termijn naar de rechter, kondigde ze vrijdag aan. Zij baseert haar vrezen op een mededeling in de omgevingsvergunning die inmiddels van kracht is. Daarin worden negen nieuwe adressen aangevraagd voor winkelruimte ter grootte van in totaal 13.011 vierkante meter. In alle overleggen en voorbereidende stukken is steeds sprake geweest van een toevoeging van 7500 vierkante meter aan nieuwe winkelruimte.

Geen vertrouwen
De gemeente Beek bestrijdt Keulers’ lezing en laat weten dat de 7500 vierkante meter aan nieuwbouw ‘uiteraard niet overschreden wordt’: "Bestaande ruimtes worden opnieuw opgedeeld, er worden muren verplaatst. Daardoor ontstaan nieuwe ruimtes ook op de plaats van bestaande, zoals op tekeningen is te zien", aldus de woordvoerster. Maar Keulers heeft geen vertrouwen in die redenering. "Er zou maximaal 7500 vierkante meter aan níeuwe winkelruimte worden toegevoegd. Dat is het!"

Verrast
Belegger Syntrus Achmea en de gemeente maakten vrijdag bekend dat op 17 juni een start wordt gemaakt met de uitbreiding van de Makado in Beek die voorziet in de komst van 25 nieuwe winkels. Keulers toonde zich zeer verrast door dat besluit, aangezien altijd sprake is geweest van een start ‘na de zomer’. Keulers: "Bovendien heb ik vragen gesteld aan het college van B en W - ook over die oppervlakte - waarop ik geen afdoende antwoord heb gekregen. Maar ik constateer ook dat aannemers vrij baan krijgen. De omgevingsvergunning is afgegeven terwijl er constructietekeningen ontbreken. Dat is niet de juiste gang van zaken. Gegevens zijn zo niet te toetsen."

Omstreden
De uitbreiding van Makado is omstreden. De Raad van State vernietigde het bestemmingsplan omdat te veel onduidelijkheid bestaat over de ‘actuele regionale behoefte’. Beek zegt echter te kunnen starten met de bouw omdat er wel degelijk een rechtsgeldige omgevingsvergunning voorhanden is. Keulers zei gisteren ook dat laatste bij de rechter te willen bestrijden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grotere Makado Beek werkt niet ‘verdringend’
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Winkelcentrum Makado in Beek ontruimd
Winkelcentrum Makado in Beek heeft weer stroom na brand
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen