Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Makado in Beek breidt meer uit dan mag’

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2015 - 9:46

Belegger Syntrus Achmea koerst op een veel grotere uitbreiding van de Makado in Beek dan is afgesproken.

Dat beweert althans juridisch adviseur Trudy Keulers namens verontruste winkelcentra in de omgeving.

Rechtsgang
Keulers stapt op korte termijn naar de rechter, kondigde ze vrijdag aan. Zij baseert haar vrezen op een mededeling in de omgevingsvergunning die inmiddels van kracht is. Daarin worden negen nieuwe adressen aangevraagd voor winkelruimte ter grootte van in totaal 13.011 vierkante meter. In alle overleggen en voorbereidende stukken is steeds sprake geweest van een toevoeging van 7500 vierkante meter aan nieuwe winkelruimte.

Geen vertrouwen
De gemeente Beek bestrijdt Keulers’ lezing en laat weten dat de 7500 vierkante meter aan nieuwbouw ‘uiteraard niet overschreden wordt’: "Bestaande ruimtes worden opnieuw opgedeeld, er worden muren verplaatst. Daardoor ontstaan nieuwe ruimtes ook op de plaats van bestaande, zoals op tekeningen is te zien", aldus de woordvoerster. Maar Keulers heeft geen vertrouwen in die redenering. "Er zou maximaal 7500 vierkante meter aan níeuwe winkelruimte worden toegevoegd. Dat is het!"

Verrast
Belegger Syntrus Achmea en de gemeente maakten vrijdag bekend dat op 17 juni een start wordt gemaakt met de uitbreiding van de Makado in Beek die voorziet in de komst van 25 nieuwe winkels. Keulers toonde zich zeer verrast door dat besluit, aangezien altijd sprake is geweest van een start ‘na de zomer’. Keulers: "Bovendien heb ik vragen gesteld aan het college van B en W - ook over die oppervlakte - waarop ik geen afdoende antwoord heb gekregen. Maar ik constateer ook dat aannemers vrij baan krijgen. De omgevingsvergunning is afgegeven terwijl er constructietekeningen ontbreken. Dat is niet de juiste gang van zaken. Gegevens zijn zo niet te toetsen."

Omstreden
De uitbreiding van Makado is omstreden. De Raad van State vernietigde het bestemmingsplan omdat te veel onduidelijkheid bestaat over de ‘actuele regionale behoefte’. Beek zegt echter te kunnen starten met de bouw omdat er wel degelijk een rechtsgeldige omgevingsvergunning voorhanden is. Keulers zei gisteren ook dat laatste bij de rechter te willen bestrijden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grotere Makado Beek werkt niet ‘verdringend’
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Winkelcentrum Makado in Beek ontruimd
Winkelcentrum Makado in Beek heeft weer stroom na brand
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen