Overslaan en naar de inhoud gaan

Maja kocht verwaarloosde pup: 'Ik ben erin getuind'

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 7:19

Maja Marcelissen uit Venlo kocht vier jaar geleden een puppy bij de fokker in Maarheeze waar donderdag tientallen verwaarloosde puppy's werden gevonden. "Ik ben er gewoon in getuind."

"Dit moet stoppen", vertelt de Venlose bij Omroep Brabant. Ze kocht vier jaar geleden een pup van de fokker. De Jack Russell heeft nog steeds problemen.

Ingetuind
"Je denkt en vertrouwt erop dat het goed zit. Het is verschrikkelijk dat iemand zo met dieren omgaat." De ellende begon toen ze met het hondje thuiskwam. "Een dierenarts constateerde dat ze kennelhoest, een darminfectie en bacteriën in haar ogen had. Ze bleek ook niet ingeënt."

Problemen
Nu, vier jaar later, zijn de gezondheidsproblemen van Luna nog niet voorbij. "Haar darmen zijn slecht. En ze kan niet goed samen met andere honden. Ze is angstig."

Heel onhygiënisch
De politie viel donderdag bij een hondenfokker aan de Panweg in Maarheeze binnen. Op het erf werd een groot aantal verwaarloosde puppy's aangetroffen. Ze zaten in hokken zonder schuilplaats en liepen in de regen dwars door hun eigen uitwerpselen.

Enorm smerig
"Het was een enorm smerige situatie", vertelt woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming bij Omroep Brabant. "De puppy's stonden in een flinke laag van hun eigen uitwerpselen. De dieren hadden ook wormen en dat moet meteen behandeld worden."

Fokker gevlucht
In totaal werden er bij de fokker ruim veertig honden gevonden: zeven volwassen dieren en verder allemaal puppy's. Alle dieren zijn meegenomen en worden tijdelijk elders opgevangen. Daar krijgen ze medische zorg.

De fokker was al vertrokken voor de politie arriveerde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen