Overslaan en naar de inhoud gaan

Maja kocht verwaarloosde pup: 'Ik ben erin getuind'

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 7:19

Maja Marcelissen uit Venlo kocht vier jaar geleden een puppy bij de fokker in Maarheeze waar donderdag tientallen verwaarloosde puppy's werden gevonden. "Ik ben er gewoon in getuind."

"Dit moet stoppen", vertelt de Venlose bij Omroep Brabant. Ze kocht vier jaar geleden een pup van de fokker. De Jack Russell heeft nog steeds problemen.

Ingetuind
"Je denkt en vertrouwt erop dat het goed zit. Het is verschrikkelijk dat iemand zo met dieren omgaat." De ellende begon toen ze met het hondje thuiskwam. "Een dierenarts constateerde dat ze kennelhoest, een darminfectie en bacteriën in haar ogen had. Ze bleek ook niet ingeënt."

Problemen
Nu, vier jaar later, zijn de gezondheidsproblemen van Luna nog niet voorbij. "Haar darmen zijn slecht. En ze kan niet goed samen met andere honden. Ze is angstig."

Heel onhygiënisch
De politie viel donderdag bij een hondenfokker aan de Panweg in Maarheeze binnen. Op het erf werd een groot aantal verwaarloosde puppy's aangetroffen. Ze zaten in hokken zonder schuilplaats en liepen in de regen dwars door hun eigen uitwerpselen.

Enorm smerig
"Het was een enorm smerige situatie", vertelt woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming bij Omroep Brabant. "De puppy's stonden in een flinke laag van hun eigen uitwerpselen. De dieren hadden ook wormen en dat moet meteen behandeld worden."

Fokker gevlucht
In totaal werden er bij de fokker ruim veertig honden gevonden: zeven volwassen dieren en verder allemaal puppy's. Alle dieren zijn meegenomen en worden tijdelijk elders opgevangen. Daar krijgen ze medische zorg.

De fokker was al vertrokken voor de politie arriveerde.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen