Overslaan en naar de inhoud gaan

Maïsoogst maand eerder door warme zomer

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 15:40

Door de warme zomer is de maïs in Limburg nu al rijp. Het gewas wordt noodgedwongen een maand eerder geoogst dan gewoonlijk.

Slecht jaar
Toch zijn veel boeren niet blij. Ze hebben namelijk hoge kosten moeten maken om hun velden te beregenen en die kosten wegen niet altijd op tegen de opbrengsten.
“Beregenen helpt, maar dat kost boeren veel geld. Je hebt de extra kosten en geen extra opbrengst”, aldus Jan Veltmans van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). "Niet iedereen kan beregenen, omdat er vaak geen oppervlaktewater in de buurt is."

Oogst verloren
Sommige percelen die niet werden beregend, worden daarom helemaal niet geoogst. “Deze landbouwers laten hun gewassen dan maar verdrogen”, zegt Jan Veltmans. "Daardoor verliezen ze 30 tot 40 procent van hun opbrengst."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen