Overslaan en naar de inhoud gaan

Magneetvissers vinden granaten met lading in Baarlo

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 15:36

Twee magneetvissers hebben zondag in Baarlo twee stuks munitie gevonden waar nog lading in zat.

Het gaat om de kop van een antitankgranaat en een 20 millimeter-granaat, die werd gebruikt als boordgeschut.

Loswal
Magneetvissers Gino en Kevin Geelen uit Kessel-Eik haalden de explosieven boven water bij de Loswal in Baarlo, ter hoogte van de sluis. Daarop alarmeerden ze de politie. Verschillende agenten gingen poolshoogte nemen om de explosieven op te nemen en foto's te maken van de vondsten.

Onschadelijk gemaakt
Maandag rond 12:30 uur zijn de granaten uit de Tweede Wereldoorlog opgehaald door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) en elders tot ontploffing gebracht.

Niet ongevaarlijk
Defensie waarschuwt al jaren voor de gevaren van magneetvissen. Geregeld wordt er oud oorlogstuig boven water gevist, waar al dan niet nog lading in zit. Mensen die explosieven boven water hengelen, wordt geadviseerd de magneet niet los te maken van het explosief en het gevonden voorwerp weer terug in het water te hangen totdat experts van defensie of politie er zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen