Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch zwaard Excalibur niet bestand tegen pretparkbezoek

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 7:49

Het zwaard van Koning Arthur waarmee attractiepark Toverland probeerde het nieuwe themagebied Avalon te verfraaien, zat toch iets minder goed vast in de rots dan volgens de legende het geval was.

Volgens de beroemde mythe zat het zwaard Excalibur vast in een rotsblok, en kon het daar alleen uit getrokken worden door de rechtmatige koning van Engeland.

Afgebrokkeld
Het was dus geen verrassing dat bezoekers van het pretpark in Sevenum dat probeerden bij het decorstuk in het nieuwe deel van Toverland. Dat werd in juli geopend. Het nepzwaard bleek een stuk minder degelijk dan de legende: al na een paar dagen begon het zwaard af te brokkelen, meldt pretparkblog Looopings. Na ongeveer twee maanden was Excalibur dan ook verdwenen uit Sevenum.

Roestvrij
Inmiddels heeft het pretpark een nieuw decorzwaard neergezet. Dat is nu gemaakt van roestvrij staal en vastgegoten in een blok beton, om te voorkomen dat bezoekers het opnieuw kapotmaken. Tenzij de echte Koning Arthur het pretpark ooit nog eens bezoekt, natuurlijk.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen