Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch zwaard Excalibur niet bestand tegen pretparkbezoek

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 7:49

Het zwaard van Koning Arthur waarmee attractiepark Toverland probeerde het nieuwe themagebied Avalon te verfraaien, zat toch iets minder goed vast in de rots dan volgens de legende het geval was.

Volgens de beroemde mythe zat het zwaard Excalibur vast in een rotsblok, en kon het daar alleen uit getrokken worden door de rechtmatige koning van Engeland.

Afgebrokkeld
Het was dus geen verrassing dat bezoekers van het pretpark in Sevenum dat probeerden bij het decorstuk in het nieuwe deel van Toverland. Dat werd in juli geopend. Het nepzwaard bleek een stuk minder degelijk dan de legende: al na een paar dagen begon het zwaard af te brokkelen, meldt pretparkblog Looopings. Na ongeveer twee maanden was Excalibur dan ook verdwenen uit Sevenum.

Roestvrij
Inmiddels heeft het pretpark een nieuw decorzwaard neergezet. Dat is nu gemaakt van roestvrij staal en vastgegoten in een blok beton, om te voorkomen dat bezoekers het opnieuw kapotmaken. Tenzij de echte Koning Arthur het pretpark ooit nog eens bezoekt, natuurlijk.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen