Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 6:46

De organisator van Magisch Maastricht heeft geprobeerd een voormalig compagnon het zwijgen op te leggen over het gesjoemel achter de schermen. De stichting had daar zelfs 50.000 euro per jaar voor over.

Kermisexploitant Jos Roels kreeg in juni namelijk een zwijgcontract voorgelegd nadat hij met ruzie was vertrokken als bestuurder van BVBA Winterland Hasselt. Dat zegt een betrokkene tegen De Limburger.

Gesjoemel
Het contract was bedoeld om Roels te laten zwijgen over het gesjoemel rond de aanbesteding van Magisch Maastricht. De gemeente mocht namelijk onder geen beding weten dat de twee Maastrichtse organisatoren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens andere zakenpartners hadden wiens naam ze zorgvuldig geheim hadden gehouden.

Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers mocht bij de gemeente niet bekend worden, omdat hij als voormalig organisator van het evenement de gemeente met een schuld van drie ton had achtergelaten. Daarnaast waren ook Jos Roels en Henny Sipkema, de zakenpartners van Schoenmaeckers bij BVBA Winterland Hasselt, betrokken bij de deal.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Magisch Maastricht
Foto: ANP

Zwijgcontract
In het contract stond beschreven dat Roels moest zwijgen over het evenement en de inbreng van BVBA Winterland Hasselt. Daarnaast zou hij alle documenten en informatie met betrekking tot Magisch Maastricht af moeten geven. Het contract bevatte drie pagina's aan voorwaarden, schrijft de krant. Roels tekent het zwijgcontract echter niet.

Het gesjoemel komt uiteindelijk aan het licht als kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, een dossier met belastende informatie aan de gemeente afgeeft. De gemeente Maastricht onderzoekt de zaak.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Magisch Maastricht was ook in 2016 een groot succes
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen