Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 6:46

De organisator van Magisch Maastricht heeft geprobeerd een voormalig compagnon het zwijgen op te leggen over het gesjoemel achter de schermen. De stichting had daar zelfs 50.000 euro per jaar voor over.

Kermisexploitant Jos Roels kreeg in juni namelijk een zwijgcontract voorgelegd nadat hij met ruzie was vertrokken als bestuurder van BVBA Winterland Hasselt. Dat zegt een betrokkene tegen De Limburger.

Gesjoemel
Het contract was bedoeld om Roels te laten zwijgen over het gesjoemel rond de aanbesteding van Magisch Maastricht. De gemeente mocht namelijk onder geen beding weten dat de twee Maastrichtse organisatoren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens andere zakenpartners hadden wiens naam ze zorgvuldig geheim hadden gehouden.

Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers mocht bij de gemeente niet bekend worden, omdat hij als voormalig organisator van het evenement de gemeente met een schuld van drie ton had achtergelaten. Daarnaast waren ook Jos Roels en Henny Sipkema, de zakenpartners van Schoenmaeckers bij BVBA Winterland Hasselt, betrokken bij de deal.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Magisch Maastricht
Foto: ANP

Zwijgcontract
In het contract stond beschreven dat Roels moest zwijgen over het evenement en de inbreng van BVBA Winterland Hasselt. Daarnaast zou hij alle documenten en informatie met betrekking tot Magisch Maastricht af moeten geven. Het contract bevatte drie pagina's aan voorwaarden, schrijft de krant. Roels tekent het zwijgcontract echter niet.

Het gesjoemel komt uiteindelijk aan het licht als kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, een dossier met belastende informatie aan de gemeente afgeeft. De gemeente Maastricht onderzoekt de zaak.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Magisch Maastricht was ook in 2016 een groot succes
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen