Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Geplaatst opdonderdag 10 augustus 2017 - 6:46

De organisator van Magisch Maastricht heeft geprobeerd een voormalig compagnon het zwijgen op te leggen over het gesjoemel achter de schermen. De stichting had daar zelfs 50.000 euro per jaar voor over.

Kermisexploitant Jos Roels kreeg in juni namelijk een zwijgcontract voorgelegd nadat hij met ruzie was vertrokken als bestuurder van BVBA Winterland Hasselt. Dat zegt een betrokkene tegen De Limburger.

Gesjoemel
Het contract was bedoeld om Roels te laten zwijgen over het gesjoemel rond de aanbesteding van Magisch Maastricht. De gemeente mocht namelijk onder geen beding weten dat de twee Maastrichtse organisatoren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens andere zakenpartners hadden wiens naam ze zorgvuldig geheim hadden gehouden.

Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers mocht bij de gemeente niet bekend worden, omdat hij als voormalig organisator van het evenement de gemeente met een schuld van drie ton had achtergelaten. Daarnaast waren ook Jos Roels en Henny Sipkema, de zakenpartners van Schoenmaeckers bij BVBA Winterland Hasselt, betrokken bij de deal.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Magisch Maastricht
Foto: ANP

Zwijgcontract
In het contract stond beschreven dat Roels moest zwijgen over het evenement en de inbreng van BVBA Winterland Hasselt. Daarnaast zou hij alle documenten en informatie met betrekking tot Magisch Maastricht af moeten geven. Het contract bevatte drie pagina's aan voorwaarden, schrijft de krant. Roels tekent het zwijgcontract echter niet.

Het gesjoemel komt uiteindelijk aan het licht als kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, een dossier met belastende informatie aan de gemeente afgeeft. De gemeente Maastricht onderzoekt de zaak.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Magisch Maastricht was ook in 2016 een groot succes
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen