Overslaan en naar de inhoud gaan

Magisch Maastricht weer geannuleerd: risico's te groot

Geplaatst opdonderdag 30 september 2021 - 12:09

Magisch Maastricht 2021 gaat niet door. De organisatie van het kerstevenement vindt de risico's vanwege de coronacrisis te groot.

Dat laten de gemeente Maastricht en de organisatie weten.

Maatregelen
Volgens de organisatie kunnen er weer nieuwe coronamaatregelen komen als de besmettingen oplopen en de financiële gevolgen zouden dan groot zijn. De organisatie kan ook geen aanspraak maken op de steunmaatregelen van de overheid. Daarbij komt dat het volgens de organisatie onmogelijk is om alle bezoekers de controleren op een coronatoegangsbewijs.

Sfeerverlichting
De gemeente en de organisatoren hebben overwogen om een alternatief evenement neer te zetten, maar dit is niet gelukt. De organisatie van Magisch Maastricht gaat wel de binnenstad van Maastricht aankleden met sfeerverlichting en de gemeente kijkt nog of er andere mogelijkheden zijn om sfeer te creëren op het Vrijthof.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen