Overslaan en naar de inhoud gaan

Mackus wil niets zeggen over tekort Maaslijn

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 23:03

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus wil niet zeggen hoe groot het tekort in de kosten van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen is.

Hij zegt dat het gaat om forse bedragen, maar omdat hij in onderhandeling is met het Rijk, de provincies Noord-Brabant en Gelderland en spoorbeheerder ProRail, wil hij niet meer kwijt.

Duidelijkheid
In een statencommissie sprak
Mackus de verwachting uit er op redelijk korte termijn uit te komen. "Alle kosten zijn nu op een rijtje gezet. Die worden nu door een externe partij bekeken. Daarna willen we duidelijkheid", aldus de gedeputeerde.

Volgens hem zitten alle partijen er ‘constructief’ in. Ook de provincie Gelderland, ook al is die op basis van eerdere afspraken niet verplicht om voor risico’s en tegenvallers op te draaien.

Tekort
Bij de elektrificatie van de Maaslijn werd er aanvankelijk van uitgegaan dat die 170 miljoen euro zou kosten.
Eerder werd al melding gemaakt van een tekort van 15 miljoen euro, maar dat is dus een stuk hoger geworden.

Gedeputeerde Mackus erkende ook dat hij met Arriva om de tafel moet gaan zitten als de financiële problemen zijn opgelost.

Want eerder is Arriva in het vooruitzicht gesteld dat de elektrificatie eind 2020 klaar zou zijn. Het vervoersbedrijf heeft daarvoor ook nieuwe treinen besteld.

Maar de elektrificatie komt er nu pas eind 2023. Daarom moeten we kijken hoe we tot dan de problemen op de Maaslijn zo goed mogelijk kunnen oplossen, aldus Mackus.

‘Want het afgelopen half jaar was geen pretje op de Maaslijn door de vele vertragingen en uitval van treinen’.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen