Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mackus wil niets zeggen over tekort Maaslijn

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 23:03

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus wil niet zeggen hoe groot het tekort in de kosten van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen is.

Hij zegt dat het gaat om forse bedragen, maar omdat hij in onderhandeling is met het Rijk, de provincies Noord-Brabant en Gelderland en spoorbeheerder ProRail, wil hij niet meer kwijt.

Duidelijkheid
In een statencommissie sprak
Mackus de verwachting uit er op redelijk korte termijn uit te komen. "Alle kosten zijn nu op een rijtje gezet. Die worden nu door een externe partij bekeken. Daarna willen we duidelijkheid", aldus de gedeputeerde.

Volgens hem zitten alle partijen er ‘constructief’ in. Ook de provincie Gelderland, ook al is die op basis van eerdere afspraken niet verplicht om voor risico’s en tegenvallers op te draaien.

Tekort
Bij de elektrificatie van de Maaslijn werd er aanvankelijk van uitgegaan dat die 170 miljoen euro zou kosten.
Eerder werd al melding gemaakt van een tekort van 15 miljoen euro, maar dat is dus een stuk hoger geworden.

Gedeputeerde Mackus erkende ook dat hij met Arriva om de tafel moet gaan zitten als de financiële problemen zijn opgelost.

Want eerder is Arriva in het vooruitzicht gesteld dat de elektrificatie eind 2020 klaar zou zijn. Het vervoersbedrijf heeft daarvoor ook nieuwe treinen besteld.

Maar de elektrificatie komt er nu pas eind 2023. Daarom moeten we kijken hoe we tot dan de problemen op de Maaslijn zo goed mogelijk kunnen oplossen, aldus Mackus.

‘Want het afgelopen half jaar was geen pretje op de Maaslijn door de vele vertragingen en uitval van treinen’.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen