Overslaan en naar de inhoud gaan

Mackus wil niets zeggen over tekort Maaslijn

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 23:03

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus wil niet zeggen hoe groot het tekort in de kosten van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen is.

Hij zegt dat het gaat om forse bedragen, maar omdat hij in onderhandeling is met het Rijk, de provincies Noord-Brabant en Gelderland en spoorbeheerder ProRail, wil hij niet meer kwijt.

Duidelijkheid
In een statencommissie sprak
Mackus de verwachting uit er op redelijk korte termijn uit te komen. "Alle kosten zijn nu op een rijtje gezet. Die worden nu door een externe partij bekeken. Daarna willen we duidelijkheid", aldus de gedeputeerde.

Volgens hem zitten alle partijen er ‘constructief’ in. Ook de provincie Gelderland, ook al is die op basis van eerdere afspraken niet verplicht om voor risico’s en tegenvallers op te draaien.

Tekort
Bij de elektrificatie van de Maaslijn werd er aanvankelijk van uitgegaan dat die 170 miljoen euro zou kosten.
Eerder werd al melding gemaakt van een tekort van 15 miljoen euro, maar dat is dus een stuk hoger geworden.

Gedeputeerde Mackus erkende ook dat hij met Arriva om de tafel moet gaan zitten als de financiële problemen zijn opgelost.

Want eerder is Arriva in het vooruitzicht gesteld dat de elektrificatie eind 2020 klaar zou zijn. Het vervoersbedrijf heeft daarvoor ook nieuwe treinen besteld.

Maar de elektrificatie komt er nu pas eind 2023. Daarom moeten we kijken hoe we tot dan de problemen op de Maaslijn zo goed mogelijk kunnen oplossen, aldus Mackus.

‘Want het afgelopen half jaar was geen pretje op de Maaslijn door de vele vertragingen en uitval van treinen’.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen