Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Machteloos VVV-Venlo verliest in Alkmaar

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 20:24

VVV-Venlo heeft in Alkmaar met 3-0 verloren van AZ. Twee doelpunten vielen in de eerste helft door verdedigingfouten van de Venlonaren.

Na vier minuten werd het voor het eerst gevaarlijk in het Venlose strafschopgebied.Tristan Dekker leverde de bal in, maar het schot op doel van Mats Seuntjens werd door doelman Lars Unnerstall onschadelijk gemaakt.

In de fout
Drie minuten later was het dan toch raak nadat de defensie van VVV in de fout was gegaan. Guus Til kreeg de bal en schoot het leer achter doelman Unnerstall: 1-0.

Verdedigingsfout
VVV kreeg in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks kansen. Een voorzet van Mlapa bereikte Seuntjens niet, maar leverde wel een hoekschop op. Na ruim 20 minuten profiteerde AZ opnieuw van een verdedigingsfout bij de Venlonaren. Nu was het Calvin Stengs die de bal in de Venlose touwen knalde en de voetballers uit de kaasstad een 2-0 voorsprong bezorgde. VVV was kort voor rust nog wel dicht bij de aansluittreffer toen Patrick Joosten van buiten de zestien de bal net naast de doelman van AZ schoot.

Wereldreflex
Het tempo zakte in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau. Er gebeurde tot de 56e minuut weinig voor beide doelen. Een balletje van Mats Seuntjens viel net achter de VVV-verdediging, maar Unnerstall voorkwam dat Svensson de aanval met een treffer afrondde. De VVV-goalie moest even later met een wereldreflex ingrijpen om Til van een doelpunt af te houden. Even later lag de bal voor de derde keer in het Venlose doel door Mats Seuntjens, die zijn vijfde doelpunt van het seizoen maakte.

Kansjes
VVV had weinig in te brengen tegen de Alkmaarders, al kreeg Mlapa enkele kansjes. Hij schoot een keer op de paal en bij een tweede poging pakte de AZ-doelman de bal klemvast.

Unnerstal
Aan de overkant was het Unnerstall die een grotere achterstand van de Venlonaren voorkwam. Pogingen van Midtsjø en Stengs hadden door zijn ingrijpen geen succes. Vleugelaanvaller Joosten zorgde een kwartier voor tijd voor gevaar door een vrije trap over de muur net naast het doel van Marco Bizot te schieten.

Bijna eretreffer
In de slotfase werd bij beide teams nog gewisseld, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. VVV was dichtbij de eretreffer toen Dekker in het strafschopgebied van AZ opdook. Zijn schot landde op de benen van Bizot en verdween over de achterlijn. Voor VVV was het de derde nederlaag na de winterstop.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen