Overslaan en naar de inhoud gaan

Machinist Arriva laat 15-jarige trein besturen in Echt

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 17:26

Vervoersbedrijf Arriva is een onderzoek gestart naar een machinist die een 15-jarige jongen een trein liet besturen vanaf het station in Echt.

De video is in de nacht van zaterdag op zondag op videoplatform Dumpert verschenen.

'Deuren sluiten en tractie d'r op'
In het filmpje is te zien dat een machinist een 15-jarige jongen laat plaatsnemen achter het besturingspaneel van een trein waarin zeker één passagier zit. In Limburgs dialect is te horen dat de man tegen de jongen praat en hem zelfstandig de trein laat besturen. Kennelijk weet de jongen wat hij doet, want het gaat hem niet slecht af: deuren sluiten, veiligheidscheck, 'gas geven', uitkijken en zelfs zwaaien naar een tegemoetkomende trein - de jongen doet het zonder dat hem gezegd hoeft te worden hóe hij het moet doen. Het heeft er alle schijn van dat hij al vaker met dat bijltje gehakt heeft.

Uiteindelijk rijdt de jongen weg van het perron in Echt, terwijl de machinist alles vastlegt op video.

Onderzoek
"We zijn bekend met de video. Die is ongeveer twee weken geleden opgenomen", laat Arriva weten in een verklaring. De machinist werkt inmiddels niet meer voor het vervoersbedrijf. Of hij ontslagen is, of dat zijn dienstverband op een andere manier is beëindigd, laat Arriva in het midden. "Vanwege privacy doen we geen uitspraken over de machinist en de jongen." Wel meldt het bedrijf dat een onderzoek gestart is naar de zaak: "Arriva heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit wordt niet geaccepteerd. We hebben hiervan melding gemaakt en een onderzoek ingesteld, dat loopt momenteel."

Om wat voor onderzoek het gaat, zegt Arriva niet. Ook meldt de vervoerder niet of het bedrijf aangifte tegen de machinist heeft gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen