Overslaan en naar de inhoud gaan

Maceo Parker op Heerlens jazzfestival JazzOut

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 9:34

Maceo Parker staat op 19 november op de vierde editie van het Heerlens jazzfestival JazzOut. De funk-, soul- en jazzsaxofonist werd bekend als bandlid van James Brown.

Dat laat de organisatie van JazzOut weten.

Grootheid
Maceo Parker stond al langer op het verlanglijstje van het jaarlijkse jazzfestival. Met zijn unieke sound was de muzikant te horen op de eerste grote hits van James Brown zoals Papa’s Gotta Brand New Bag, I Feel Good en Cold Sweat. De onlangs overleden artiest Prince noemde hem respectvol ‘The Teacher’ en leende de saxofonist voor zijn ‘Musicology Tour’.

Nieuwe generatie
Niet alleen oude muzikanten krijgen een plek op JazzOut. Ook de nieuwe generatie jazzmuzikanten zijn op het festival te vinden met GoGo Penguin als eerste bevestiging. Dit uit Manchester afkomstige trio heeft een nominatie voor de Mercury Prize, de prijs voor het beste Britse album, op zak.

Programma
Het festival in het theater in Heerlen maakt deel uit van een grote hoeveelheid jazzoptredens op allerlei plekken in de stad in de maand november. Het complete programma wordt medio september bekend gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Goed bezochte tweede editie JazzOut in Heerlen
JazzOut in Heerlen uitverkocht
The Handsome Fellows op Southern Bluesnight
Laatste Limburgse show Rocco Granata
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen