Overslaan en naar de inhoud gaan

Maceo Parker op Heerlens jazzfestival JazzOut

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 9:34

Maceo Parker staat op 19 november op de vierde editie van het Heerlens jazzfestival JazzOut. De funk-, soul- en jazzsaxofonist werd bekend als bandlid van James Brown.

Dat laat de organisatie van JazzOut weten.

Grootheid
Maceo Parker stond al langer op het verlanglijstje van het jaarlijkse jazzfestival. Met zijn unieke sound was de muzikant te horen op de eerste grote hits van James Brown zoals Papa’s Gotta Brand New Bag, I Feel Good en Cold Sweat. De onlangs overleden artiest Prince noemde hem respectvol ‘The Teacher’ en leende de saxofonist voor zijn ‘Musicology Tour’.

Nieuwe generatie
Niet alleen oude muzikanten krijgen een plek op JazzOut. Ook de nieuwe generatie jazzmuzikanten zijn op het festival te vinden met GoGo Penguin als eerste bevestiging. Dit uit Manchester afkomstige trio heeft een nominatie voor de Mercury Prize, de prijs voor het beste Britse album, op zak.

Programma
Het festival in het theater in Heerlen maakt deel uit van een grote hoeveelheid jazzoptredens op allerlei plekken in de stad in de maand november. Het complete programma wordt medio september bekend gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Goed bezochte tweede editie JazzOut in Heerlen
JazzOut in Heerlen uitverkocht
The Handsome Fellows op Southern Bluesnight
Laatste Limburgse show Rocco Granata
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen