Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatregelen tegen studentenvereniging na ontgroening

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 10:07

Studentenvereniging Amphitryon, voor studenten aan de Hotelschool in Maastricht, krijgt volgend jaar geen namen van nieuwe studenten aan de opleiding.

Daardoor wordt het volgens Zuyd Hogeschool onmogelijk voor de studentenvergeniging om een echte ontgroening op te zetten.

Introductie, geen ontgroening
"Dan kunnen ze nog wel een normale introductie houden, maar daar houdt het dan ook mee op", zegt Erwin Groenewold van Zuyd Hogeschool. Amphitryon kreeg tot nu toe de namen van nieuwe studenten van de opleiding, om op die manier nieuwe leden te werven. Dat is nu voorbij.

Uitgescholden
Reden voor de maatregel is een uit de hand gelopen introductieweekend begin dit jaar. "Daarbij is iemand flauwgevallen in een warme tent, en zijn verschillende studenten uitgescholden. Ook is er iemand geduwd", aldus Groenewold. "Daarnaast was er een studentikoze act met een pop. Dat was geen seksspel zoals wordt gesuggereerd, maar als school vinden wij dat niet goedkeurenswaardig."

Paal en perk
De opleiding hoopt dat door de maatregelen paal en perk wordt gesteld aan de ontgroeningspraktijken. Groenewold: "Wat ons betreft was dit de laatste keer. Als het een volgende keer weer mis gaat, nemen we nog strengere maatregelen. Dan gaat het verenigingslokaal van Amphitryon dicht."

Volgens Groenewold is de studentenvereniging er zelf ook 'ongelukkig mee dat de dingen niet zijn gegaan zoals gepland.' Volgens hem zijn de verantwoordelijken binnen Amphitryon ook aangesproken op hun gedrag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen