Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatregelen tegen hitte bij Essential Outdoor

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 22:36

Het Essential-festival in Heerlen heeft vanwege het zomerse weer maatregelen genomen om bezoekers zo veel mogelijk te beschermen.

Op de eerste plaats worden alle bezoekers uitgenodigd om vooral een waterpistool mee te nemen.

Zonnebrand
Daarnaast is er gezorgd voor extra schaduw op het Coriopolis-terrein, vlakbij de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ook is er koeling gehuurd voor een van de danstenten, en zijn er mensen van KWF Kankerbestrijding die zonnebrandcreme uitdelen.

Verwachtingen
Volgens de organisatie stevent Essential Outdoor zaterdag af op een recordaantal van 10.000 bezoekers, al wist de afgelopen jaren een vergelijkbaar aantal bezoekers het festival te vinden. Op tien verschillende podia staan er in totaal zo'n 100 artiesten. Onder meer Jebroer, Mr. Polska, Mental Theo, The Darkraver, Famke Louise, Jay Hardway, Brennan Heart en Sevn Alias staan er zaterdag op het podium.

Voor zaterdag worden temperaturen van zo'n 26 graden verwacht. Kijk voor het uitgebreide weeroverzicht op 1limburg.n/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen