Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatregelen tegen hitte bij Essential Outdoor

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 22:36

Het Essential-festival in Heerlen heeft vanwege het zomerse weer maatregelen genomen om bezoekers zo veel mogelijk te beschermen.

Op de eerste plaats worden alle bezoekers uitgenodigd om vooral een waterpistool mee te nemen.

Zonnebrand
Daarnaast is er gezorgd voor extra schaduw op het Coriopolis-terrein, vlakbij de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ook is er koeling gehuurd voor een van de danstenten, en zijn er mensen van KWF Kankerbestrijding die zonnebrandcreme uitdelen.

Verwachtingen
Volgens de organisatie stevent Essential Outdoor zaterdag af op een recordaantal van 10.000 bezoekers, al wist de afgelopen jaren een vergelijkbaar aantal bezoekers het festival te vinden. Op tien verschillende podia staan er in totaal zo'n 100 artiesten. Onder meer Jebroer, Mr. Polska, Mental Theo, The Darkraver, Famke Louise, Jay Hardway, Brennan Heart en Sevn Alias staan er zaterdag op het podium.

Voor zaterdag worden temperaturen van zo'n 26 graden verwacht. Kijk voor het uitgebreide weeroverzicht op 1limburg.n/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen