Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatregelen Sittard-Geleen voor karpers in kweekvijver

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 14:30

De gemeente Sittard-Geleen neemt naar aanleiding van de droogte afgelopen zomers maatregelen voor de karpers in de kweekvijver van De Driepoel in Geleen.

Door lange perioden van droogte kwam de kweekvijver bijna droog te liggen. Actiegroep 1037 Against Animal Cruelty deed aangifte tegen de gemeente omdat er slecht voor de dieren gezorgd zou worden.

Droog
De problemen rondom de vijver begonnen door de lange en droge zomer vorig jaar. Dit jaar bleek dat het grondwaterpeil niet voldoende hersteld was. Ook de droogte van afgelopen zomer zorgde voor een dip in het waterpeil. Daardoor kwam de kweekvijver bijna droog te liggen.

Maatregelen
Eind augustus kwamen deze problemen bij de gemeente aan het licht. Naar aanleiding daarvan werden maatregelen getroffen, laat een woordvoerder weten. Zo werd de waterpomp van de naastgelegen visvijver tijdelijk verplaatst naar de kweekvijver. Daarnaast is een aantal vissen overgezet naar de visvijver. Verder is er een gat gegraven als toevluchtsoord voor de vissen: als de waterstand in de toekomst weer te laag zou zijn, dan is dit gat altijd diep genoeg voor de vissen.

Aangifte
Burgers uitten hun zorgen over de lage waterstand in De Driepoel. De dierenactivisten deden aangifte, omdat de gemeente slecht zou zorgen voor de karpers. "Dat is klinkklare onzin", aldus de woordvoerder van de gemeente. Daarnaast benadrukt hij dat de aangifte en maatregelen voor de vijver, die sowieso genomen worden, los van elkaar staan.

Lees ook: Dierenactivisten doen aangifte tegen Sittard-Geleen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen