Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatregelen na aanranding tbs-kliniek De Rooyse Wissel

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 14:39

De tbs-kliniek De Rooyse Wissel neemt maatregelen om de veiligheid te verbeteren nadat in oktober een medewerkster was aangerand door een patiënt.

De inspectie heeft naar aanleiding van het incident een reeks aanbevelingen gedaan, heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld.

Controles
De inspectie Veiligheid en Justitie raadt onder meer aan om meer camera's op te hangen voor de veiligheid of deze gerichter te gebruiken. Ook zouden de tbs'ers urinecontroles moeten ondergaan, waarbij op het gebruik van een hele reeks middelen wordt getest. De patiënt die verantwoordelijk was voor de aanranding had medicijnen in zijn bezit die niet aan hem waren voorgeschreven. Het is niet duidelijk of hij die ook had ingenomen.

Risico's
Volgens de inspectie had de kliniek genoeg zicht op de risico's die het verblijf van de patiënt met zich meebrachten. Hij had een verhoogd risicoprofiel. De inspectie wijst er wel op dat de wachttijden voor behandelingen van dit soort patiënten het best zo kort mogelijk gehouden kunnen houden.

De kliniek is inmiddels bezig de adviezen uit te voeren, aldus Dijkhoff.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Ontsnapte tbs'er Rooyse Wissel opgepakt
Tbs'er steekt matras in brand in Rooyse Wissel
Tbs-patiënt De Rooyse Wissel filmt zijn eigen uitbraak
Ontsnapping tbs'er op het nippertje voorkomen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen