Dineren, eten, restaurant, wijn drinken, proosten

Nog even op een rijtje: deze versoepelingen gaan zaterdag in

De samenleving krijgt in stap drie van het openingsplan weer iets meer lucht. Met ingang van zaterdag 5 juni voert de overheid een groot aantal coronaversoepelingen door.

Wandelen, bos, gras, niet op het pad, koppel, hond (stock)
Maatregelen om platgetreden Sint-Pietersberg te beschermen

Natuurmonumenten neemt komende week maatregelen om de drukte van recreanten op de Sint-Pietersberg in Maastricht in goede banen te leiden.

IC-verpleegkundige
Video: Een kijkje achter de schermen op de ic in Maastricht

Nederland gaat langzaam van het slot. Maar de ziekenhuizen kijken met spanning toe. Welke invloed hebben de (lichte) versoepelingen op de zorg?

Edit - Abseilen van flat in Geleen (26 mrt 2021)
Abseilen van metershoge flat Geleen tegen coronaverveling

Om de corona even te vergeten hebben zo'n dertig jongeren zich opgegeven voor een middag vol spanning. Zij mochten van de Van Goyenflat in Geleen abseilen.

Grenscontrole België corona grens
België weer op slot: dit verandert bij onze buren

België neemt opnieuw strengere coronamaatregelen. Het aantal besmettingen stijgt de laatste weken fors en daarom grijpt de Belgische regering in.

Doodziek in lockdown Kerkrade (23 maart 2021)
Doodziek in lockdown: 'Houd je aan de maatregelen'

De rek is er bij veel mensen wel een beetje uit nu de lockdown steeds langer aanhoudt. Maar wat als je al je hele leven in lockdown zit? Dan kijk je er toch heel anders naar. Zo ook de 25-jarige Kyara Slenter uit Kerkrade.

Buiten sporten
Coronamaatregelen: Dit zijn de (kleine) versoepelingen

Het kabinet heeft het ventiel iets losgedraaid. Met ingang van dinsdag worden enkele coronabeperkingen versoepeld.

Fysiek winkelen
Iets meer lucht tijdens lockdown: dit mag nu weer

In veel agenda's stond het al met rood omcirkeld: woensdag 3 maart, de coronaversoepelingen. Maar wat mag wel weer en wat niet? 1Limburg zet het op een rijtje.

Stay home, blijf zoveel mogelijk thuis, coronamaatregelen, lockdown (stock)
'Help ondernemers door je aan de maatregelen te houden'

Waarom mag ik wel bij mijn ouders op bezoek, maar mijn ouders niet bij mij? Dat is een van de, volgens respondenten in een onderzoek van het RIVM, onlogische maatregelen van de overheid.

horeca, stoelen op de tafel, gesloten, lockdown, cafe, bar, kroeg, restaurant dicht (stock)
Nieuwe routekaart 'doodvonnis groot deel horeca'

In de nieuwe routekaart die het kabinet dinsdagavond heeft gepresenteerd staan wat de horeca betreft nog steeds fouten.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane