Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maasvallei Oost Arcen blijft langer Polencamping

Geplaatst opwoensdag 17 december 2014 - 14:28

Venlo staat onder voorwaarden toe dat enkele honderden (Poolse) seizoensarbeiders nog tot uiterlijk 2020 gehuisvest blijven op camping Maasvallei Oost in Arcen.

Het Venlose college van B en W is weliswaar principieel tegenstander van het onderbrengen van arbeidsmigranten op recreatieoorden, maar het ziet ook dat er op korte termijn geen vervangende locatie voorhanden is.

Toestemming
Bovendien gaf de voormalige gemeente Arcen en Velden in 2007 toestemming voor de huisvesting van de arbeidsmigranten tot en met 2017.

Er werd - voor die tijd uniek - zelfs in opdracht van de gemeente een speciale, grootschalige Polencamping onder de vlag van Maasland Oost Invest opgericht. Die werd gehuurd en beheerd door Verbeek uitzendbureau.

Verlenging
De eigenaar heeft Venlo nu verzocht de contractduur te verlengen. Venlo wil dat tot uiterlijk 2020 doen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Arbeidsmigranten Oost-Europa Speelgoedauto
PvdA/GL Peel en Maas bezorgd om Poolse kinderen
Polen krijgen integratie-kumpel en zeggen hallo
Arbeidsmigranten
Polen en Bulgaren voelen zich vaker gediscrimineerd
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen