Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maasvallei Oost Arcen blijft langer Polencamping

Geplaatst opwoensdag 17 december 2014 - 14:28

Venlo staat onder voorwaarden toe dat enkele honderden (Poolse) seizoensarbeiders nog tot uiterlijk 2020 gehuisvest blijven op camping Maasvallei Oost in Arcen.

Het Venlose college van B en W is weliswaar principieel tegenstander van het onderbrengen van arbeidsmigranten op recreatieoorden, maar het ziet ook dat er op korte termijn geen vervangende locatie voorhanden is.

Toestemming
Bovendien gaf de voormalige gemeente Arcen en Velden in 2007 toestemming voor de huisvesting van de arbeidsmigranten tot en met 2017.

Er werd - voor die tijd uniek - zelfs in opdracht van de gemeente een speciale, grootschalige Polencamping onder de vlag van Maasland Oost Invest opgericht. Die werd gehuurd en beheerd door Verbeek uitzendbureau.

Verlenging
De eigenaar heeft Venlo nu verzocht de contractduur te verlengen. Venlo wil dat tot uiterlijk 2020 doen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Arbeidsmigranten Oost-Europa Speelgoedauto
PvdA/GL Peel en Maas bezorgd om Poolse kinderen
Polen krijgen integratie-kumpel en zeggen hallo
Arbeidsmigranten
Polen en Bulgaren voelen zich vaker gediscrimineerd
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen