Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse zangeres zonder microfoon op metalcruise

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 22:35

De vier leden van de metalband Spoil Engine die sinds dinsdag op en cruiseschip zitten op de Caribiën samen met nog 60 bands, missen een deel van hun spullen.

De koffers van het viertal, met daarin ook instrumenten en andere attributen, zijn achtergebleven op Schiphol. Voor het viertal, waaronder de Maastrichtse zangeres Iris Goessens, is het dan ook behelpen.

Vijfduizend mensen
De bandleden zit dezer dagen op een enorm cruiseschip voor vijfduizend mensen. Samen met de andere bands geven ze vier dagen optredens op het schip. Onder die bands zitten ook bekende namen als Venom, Devin Townsend, Flotsam & Jetsam en Exodus.

Lees ook: Limburgse bands op heavy metalcruise door Caraïben

Drumstokken
Bij aankomst in Fort Lauderdale waar het cruiseschip was aangemeerd, merkte het viertal dat de bagage was achtergebleven in Nederland. "Het probleem is dat de koffers op Schiphol zijn gebleven. De gitaren hadden we gelukkig in de handbagage en een bas hebben we ook, maar de drummer mist zijn drumstokken, ik heb geen microfoon en we hebben geen effectpedalen. Maar dat proberen we wel te regelen bij bevriende bands", zo laat Goessens vanuit Miami weten.

Bekende gezichten
Het eerste optreden heeft Spoil Engine inmiddels achter de rug, vrijdag staat er nog een concert gepland. In de resterende tijd worden er andere optredens bezocht en is er voldoende tijd om te relaxen. "Er hangt hier een mega goede sfeer, er zijn veel bekende gezichten. Het is een vakantiesfeer waarin je tussendoor ook nog even werkt. Business en pleasure gecombineerd zeg maar."

Landgraaf
Behalve de Maastrichtse zangeres zijn er nog meer Limburgers op de metal cruiseboot. Ook Carach Angren uit Landgraaf en Epica uit Reuver treden er op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen