Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse zangeres zonder microfoon op metalcruise

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 22:35

De vier leden van de metalband Spoil Engine die sinds dinsdag op en cruiseschip zitten op de Caribiën samen met nog 60 bands, missen een deel van hun spullen.

De koffers van het viertal, met daarin ook instrumenten en andere attributen, zijn achtergebleven op Schiphol. Voor het viertal, waaronder de Maastrichtse zangeres Iris Goessens, is het dan ook behelpen.

Vijfduizend mensen
De bandleden zit dezer dagen op een enorm cruiseschip voor vijfduizend mensen. Samen met de andere bands geven ze vier dagen optredens op het schip. Onder die bands zitten ook bekende namen als Venom, Devin Townsend, Flotsam & Jetsam en Exodus.

Lees ook: Limburgse bands op heavy metalcruise door Caraïben

Drumstokken
Bij aankomst in Fort Lauderdale waar het cruiseschip was aangemeerd, merkte het viertal dat de bagage was achtergebleven in Nederland. "Het probleem is dat de koffers op Schiphol zijn gebleven. De gitaren hadden we gelukkig in de handbagage en een bas hebben we ook, maar de drummer mist zijn drumstokken, ik heb geen microfoon en we hebben geen effectpedalen. Maar dat proberen we wel te regelen bij bevriende bands", zo laat Goessens vanuit Miami weten.

Bekende gezichten
Het eerste optreden heeft Spoil Engine inmiddels achter de rug, vrijdag staat er nog een concert gepland. In de resterende tijd worden er andere optredens bezocht en is er voldoende tijd om te relaxen. "Er hangt hier een mega goede sfeer, er zijn veel bekende gezichten. Het is een vakantiesfeer waarin je tussendoor ook nog even werkt. Business en pleasure gecombineerd zeg maar."

Landgraaf
Behalve de Maastrichtse zangeres zijn er nog meer Limburgers op de metal cruiseboot. Ook Carach Angren uit Landgraaf en Epica uit Reuver treden er op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen