Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse zanger Walter Nita overleden

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 18:02

De Maastrichtse zanger Walter Nita is dinsdagochtend overleden. Hij is bekend van bands als The Walkers, The Chaplin Band, The Press, The Run en Underberg.

In de jaren ’80 scoorde Nita enkele solohits als ‘Boogie on the bebop’.

Hits
Zijn grootste successen vierde hij met de opvolger van The Walkers: The Press. 'I'm gonna shoot the Dee-Jay' bereikte in 1980 de vijftiende plaats in de Single Top 100. 'Cantara Pepe’ schopte het in 1981 tot een nummer 8 hitlijst. Met zijn kenmerkende stemgeluid drukte Walter Nita een eigen stempel op de Limburgse popsound van de jaren 80.

Zijn uitdossing in flamboyante witte kostuums leverde hem de bijnaam ‘De Witte Waanzin’ op. Nita was niet alleen zanger maar ook drummer en percussionist. Walter Nita werd 69 jaar.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen