Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse wordt artistiek directeur Weense Volksopera

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2020 - 13:31

De Maastrichtse operaregisseur Lotte de Beer is benoemd tot artistiek-directeur van een van de beroemdste operahuizen ter wereld: de Weense Volksopera.

Dat maakt het Oostenrijkse operahuis dinsdagmiddag bekend. De Beer, die opgroeide in Mheer en woont in Maastricht, gaat er vanaf 1 september 2022 aan de slag.

Eerste vrouw
Zij is de eerste vrouw die de artistieke leiding van de Weense Volksopera in handen krijgt. De Beer is gekozen uit 33 sollicitanten. Het gaat om een benoeming van minimaal vijf jaar.

Producties
De Beer regisseerde in 2018 nog Il barbiere di Siviglia (Rossini) bij De Nationale Opera in Amsterdam. Bij de bekende Bayerische Staatsoper maakte ze een jaar eerder Il Trittico van Puccini. Verder maakte ze producties voor het Bregenz Festival, het Aalto-Musiktheater in Essen, het Grachtenfestival en het Theater an der Wien.

De Beer studeerde zang en piano aan het conservatorium in Maastricht. Daarna stapte ze over naar de Toneelschool Maastricht om acteerlessen te volgen. Vervolgens studeerde ze aan de Theaterschool in Amsterdam af in de richting Regie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen