Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse wijk is 'Noord-Afrikaanse drugsrunners' beu

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 20:25

De bewoners van het Maastrichtse Boschstraatkwartier zijn de toenemende overlast in hun wijk beu.

Jongeren van Noord-Afrikaanse komaf veroorzaken volgens het buurtnetwerk veel problemen in de wijk. Vooral in de omgeving van de Van Hasseltkade en de Maasboulevard is er vaak overlast. Ook met carnaval zouden de jongeren zich agressief hebben gedragen en mensen hebben lastiggevallen.

Drugsrunners
Carol
Berghmans, voorzitter van het buurtnetwerk, vreest dat oude tijden herleven in de wijk. De buurt kampte vroeger regelmatig met overlast door drugsrunners, maar sinds buitenlanders niet meer welkom zijn in de Maastrichtse coffeeshops ging het er een stuk beter. Langzamerhand neemt de overlast weer toe en dat wil de wijk koste wat kost tegengaan.

Gewelddadig
"Wij maken ons daar als buurt heel erg veel zorgen over", zegt Berghmans. "Vroeger hadden we ook last van drugsrunners, maar die waren niet gewelddadig. De drugsrunners die nu aan de Van Hasseltkade werken zijn wél gewelddadig en vallen mensen lastig. Dat kunnen we als buurt niet hebben."

Samenscholingsverbod
In het Boschstraatkwartier is sinds vorige maand een samenscholingsverbod van kracht, maar dat helpt volgens de betrokkenen onvoldoende. Berghmans roept zijn wijkgenoten dan ook op om vaker bij de politie aan de bel te trekken als dat nodig is.

Om elkaar op de hoogte te houden heeft de buurt een Facebookpagina, en een besloten buurtapp waarin bewoners elkaar waarschuwen en overlast melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie slingert 20 raddraaiers op de bon in Meerssen
Tieners opgepakt voor reeks brute straatroven
Vernielzuchtige tieners slopen carnavalswagens in Venlo
Rooftocht jonge winkeldieven gestuit in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen