Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse wijk is 'Noord-Afrikaanse drugsrunners' beu

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 20:25

De bewoners van het Maastrichtse Boschstraatkwartier zijn de toenemende overlast in hun wijk beu.

Jongeren van Noord-Afrikaanse komaf veroorzaken volgens het buurtnetwerk veel problemen in de wijk. Vooral in de omgeving van de Van Hasseltkade en de Maasboulevard is er vaak overlast. Ook met carnaval zouden de jongeren zich agressief hebben gedragen en mensen hebben lastiggevallen.

Drugsrunners
Carol
Berghmans, voorzitter van het buurtnetwerk, vreest dat oude tijden herleven in de wijk. De buurt kampte vroeger regelmatig met overlast door drugsrunners, maar sinds buitenlanders niet meer welkom zijn in de Maastrichtse coffeeshops ging het er een stuk beter. Langzamerhand neemt de overlast weer toe en dat wil de wijk koste wat kost tegengaan.

Gewelddadig
"Wij maken ons daar als buurt heel erg veel zorgen over", zegt Berghmans. "Vroeger hadden we ook last van drugsrunners, maar die waren niet gewelddadig. De drugsrunners die nu aan de Van Hasseltkade werken zijn wél gewelddadig en vallen mensen lastig. Dat kunnen we als buurt niet hebben."

Samenscholingsverbod
In het Boschstraatkwartier is sinds vorige maand een samenscholingsverbod van kracht, maar dat helpt volgens de betrokkenen onvoldoende. Berghmans roept zijn wijkgenoten dan ook op om vaker bij de politie aan de bel te trekken als dat nodig is.

Om elkaar op de hoogte te houden heeft de buurt een Facebookpagina, en een besloten buurtapp waarin bewoners elkaar waarschuwen en overlast melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie slingert 20 raddraaiers op de bon in Meerssen
Tieners opgepakt voor reeks brute straatroven
Vernielzuchtige tieners slopen carnavalswagens in Venlo
Rooftocht jonge winkeldieven gestuit in Heerlen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen