Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse vrouw doodgestoken door ex-vriend in café

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 11:13

De 38-jarige vrouw die zaterdagochtend is overleden na een steekincident in een café in Lanaken is Femke Wetzels uit Maastricht.

Volgens burgemeester Marino Keulen van Lanaken woonde de Maastrichtse al een tijdje in de Belgische grensgemeente.

Steekpartij
"Het is verschrikkelijk. Dit hakt er keihard in binnen de gemeente," zegt de burgemeester. "Het is voor ons ook nog eens de tweede steekpartij binnen een week. Dinsdag hebben we nog een steekpartij gehad; twee Polen die ruzie hadden. Schoonbroers. De een stak de ander dood. En nu weer. Dit zijn verhalen die je leest in de krant of ziet op tv, maar waarvan je denkt dat ze jou nooit zullen overkomen."

Café
De Maastrichtse zat bij café Chaplin aan het Europaplein in Lanaken. Later werd ze door haar 63-jarige ex-vriend met een mes in haar borst gestoken. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Lees ook: Vrouw (38) overleden na steekpartij op terras

Jaloezie
De Maastrichtse vrouw had volgens Het Belang van Limburg sinds kort een nieuwe vriend, de eigenaar van de horecazaak waar de steekpartij plaatsvond. Vrijdagavond had ze daar een feestje. Haar ex-vriend, met wie ze 20 jaar samen is geweest, was daar ook. Volgens de Belgische krant hing er geen gespannen sfeer. De sfeer sloeg om toen hij rond 2:00 uur terugkwam van een bezoekje aan het toilet. Hij stormde op de vrouw af en stak haar neer.

De 63-jarige man is later aangehouden door de politie.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man die Maastrichtse Femke doodstak pleegt zelfmoord in cel
Vrouw (38) overleden na steekpartij op terras
Lied voor doodgestoken Femke Wetzels
Stille tocht voor vermoorde Femke Wetzels uit Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen