Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse vrouw doodgestoken door ex-vriend in café

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 11:13

De 38-jarige vrouw die zaterdagochtend is overleden na een steekincident in een café in Lanaken is Femke Wetzels uit Maastricht.

Volgens burgemeester Marino Keulen van Lanaken woonde de Maastrichtse al een tijdje in de Belgische grensgemeente.

Steekpartij
"Het is verschrikkelijk. Dit hakt er keihard in binnen de gemeente," zegt de burgemeester. "Het is voor ons ook nog eens de tweede steekpartij binnen een week. Dinsdag hebben we nog een steekpartij gehad; twee Polen die ruzie hadden. Schoonbroers. De een stak de ander dood. En nu weer. Dit zijn verhalen die je leest in de krant of ziet op tv, maar waarvan je denkt dat ze jou nooit zullen overkomen."

Café
De Maastrichtse zat bij café Chaplin aan het Europaplein in Lanaken. Later werd ze door haar 63-jarige ex-vriend met een mes in haar borst gestoken. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Lees ook: Vrouw (38) overleden na steekpartij op terras

Jaloezie
De Maastrichtse vrouw had volgens Het Belang van Limburg sinds kort een nieuwe vriend, de eigenaar van de horecazaak waar de steekpartij plaatsvond. Vrijdagavond had ze daar een feestje. Haar ex-vriend, met wie ze 20 jaar samen is geweest, was daar ook. Volgens de Belgische krant hing er geen gespannen sfeer. De sfeer sloeg om toen hij rond 2:00 uur terugkwam van een bezoekje aan het toilet. Hij stormde op de vrouw af en stak haar neer.

De 63-jarige man is later aangehouden door de politie.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man die Maastrichtse Femke doodstak pleegt zelfmoord in cel
Vrouw (38) overleden na steekpartij op terras
Lied voor doodgestoken Femke Wetzels
Stille tocht voor vermoorde Femke Wetzels uit Maastricht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen