Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastrichtse vrachtwagen-springers weer op vrije voeten

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 12:35

De drie vluchtelingen die zijn opgepakt nadat ze op de snelweg in Maastricht uit een vrachtwagen sprongen, zijn weer op vrije voeten.

Dat laat een politiewoordvoerder aan L1 weten.

Geen asiel
Als vluchtelingen asiel in Nederland willen aanvragen, krijgen ze een treinkaart richting het centraal opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Deze mensen wilden echter geen asiel aanvragen en zijn ook niet in Nederland geregistreerd. "Daarom was er geen reden om ze vast te houden", aldus de politie. Dit is volgens de procedure die de politie moet volgen. Hoe het nu verder gaat met deze mensen en waar ze naartoe gaan, is onbekend.

Minderjarig
De politie kreeg afgelopen vrijdag verschillende meldingen over een groep vluchtelingen die over de A2 en A79 in Maastricht liep. Het ging om een groep van ongeveer vijftien personen. Hiervan zijn er drie gevonden. Zij bleken minderjarig te zijn. Uit welk land ze afkomstig zijn, wist de politie niet te zeggen.

Lees ook: Opnieuw lopen vluchtelingen over A2 en A79

Dashcam
Een trucker heeft met zijn dashcam vastgelegd hoe de vluchtelingen uit de vrachtwagen sprongen. Ook is te zien hoe de twee bestuurders van het voertuig proberen de vluchtelingen te vangen.

Lees ook: Truckers proberen vluchtelingen te vangen op snelweg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen