Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse vrachtwagen-springers weer op vrije voeten

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 12:35

De drie vluchtelingen die zijn opgepakt nadat ze op de snelweg in Maastricht uit een vrachtwagen sprongen, zijn weer op vrije voeten.

Dat laat een politiewoordvoerder aan L1 weten.

Geen asiel
Als vluchtelingen asiel in Nederland willen aanvragen, krijgen ze een treinkaart richting het centraal opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Deze mensen wilden echter geen asiel aanvragen en zijn ook niet in Nederland geregistreerd. "Daarom was er geen reden om ze vast te houden", aldus de politie. Dit is volgens de procedure die de politie moet volgen. Hoe het nu verder gaat met deze mensen en waar ze naartoe gaan, is onbekend.

Minderjarig
De politie kreeg afgelopen vrijdag verschillende meldingen over een groep vluchtelingen die over de A2 en A79 in Maastricht liep. Het ging om een groep van ongeveer vijftien personen. Hiervan zijn er drie gevonden. Zij bleken minderjarig te zijn. Uit welk land ze afkomstig zijn, wist de politie niet te zeggen.

Lees ook: Opnieuw lopen vluchtelingen over A2 en A79

Dashcam
Een trucker heeft met zijn dashcam vastgelegd hoe de vluchtelingen uit de vrachtwagen sprongen. Ook is te zien hoe de twee bestuurders van het voertuig proberen de vluchtelingen te vangen.

Lees ook: Truckers proberen vluchtelingen te vangen op snelweg

Beelden van een incident met truck-verstekelingen in mei van dit jaar op de A2 bij Meerssen
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen