Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse vrachtwagen-springers weer op vrije voeten

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 12:35

De drie vluchtelingen die zijn opgepakt nadat ze op de snelweg in Maastricht uit een vrachtwagen sprongen, zijn weer op vrije voeten.

Dat laat een politiewoordvoerder aan L1 weten.

Geen asiel
Als vluchtelingen asiel in Nederland willen aanvragen, krijgen ze een treinkaart richting het centraal opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Deze mensen wilden echter geen asiel aanvragen en zijn ook niet in Nederland geregistreerd. "Daarom was er geen reden om ze vast te houden", aldus de politie. Dit is volgens de procedure die de politie moet volgen. Hoe het nu verder gaat met deze mensen en waar ze naartoe gaan, is onbekend.

Minderjarig
De politie kreeg afgelopen vrijdag verschillende meldingen over een groep vluchtelingen die over de A2 en A79 in Maastricht liep. Het ging om een groep van ongeveer vijftien personen. Hiervan zijn er drie gevonden. Zij bleken minderjarig te zijn. Uit welk land ze afkomstig zijn, wist de politie niet te zeggen.

Lees ook: Opnieuw lopen vluchtelingen over A2 en A79

Dashcam
Een trucker heeft met zijn dashcam vastgelegd hoe de vluchtelingen uit de vrachtwagen sprongen. Ook is te zien hoe de twee bestuurders van het voertuig proberen de vluchtelingen te vangen.

Lees ook: Truckers proberen vluchtelingen te vangen op snelweg

Beelden van een incident met truck-verstekelingen in mei van dit jaar op de A2 bij Meerssen
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen