Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco overleden

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 16:43

De Maastrichtse volkszanger en liedjesschrijver Johnny Blenco is op 81-jarige leeftijd overleden.

De zanger, die eigenlijk Jef Vriezelaar heette, kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen. Maandagnacht overleed hij, bevestigt zijn platenmaatschappij.

Veelschrijver
Johnny Blenco schreef meer dan 2500 liedjes. Een deel bracht hij uit onder andere namen. Hij werd met name in Maastricht bekend met zijn kerstplaat 'Keersmès roond de Vriethof'. Een van zijn laatste nummers was een carnavalsrap met de Maastrichtse Pikkatrillaz in 2007.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen