Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse vestiging Euroscoop gaat dicht

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 19:34

De Euroscoop in Maastricht sluit per 1 april definitief de deuren.

Dat maakt bioscoopketen Pathé woensdag bekend.

Twee is te veel
Pathé heeft drie maanden geleden alle vestigingen van Euroscoop overgenomen. Door de overname had de bioscoopketen twee cinema's in de stad: de Pathé in het Sphinxkwartier en de Euroscoop aan de Wilhelminasingel. "Nadat wij een paar maanden de twee bioscopen in Maastricht naast elkaar hebben gedraaid, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er geen ruimte is voor twee grote bioscopen in Maastricht", zegt algemeen directeur Jacques Hoendervangers.

Lees ook: Pathé neemt bioscopen Euroscoop over

Personeel
Het personeel van de Euroscoop wordt overgeplaatst naar de Pathé. Het is nog niet bekend wat er met het pand aan de Wilhelminasingel gaat gebeuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen